Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preda il critica pe “savantul Funeriu”

Preda il critica pe “savantul Funeriu”

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Europarlamentarul PDL Cristian Preda ii reproseaza ministrului Educatiei, colegul sau de partid, Daniel Funeriu, faptul ca i-a asezat “premierului o uriasa povara pe umeri”, aceea a noii legi a Educatiei. “In scurta perioada dintre prezentarea publica a textului si decizia de ieri a Executivului, ministrul Funeriu a discutat cu unii dintre actorii sistemului. Nu a convins pana la capat nici unul”, constata Preda intr-o postare pe blogul sau, adaugand: “Deocamdata, reforma e perceputa ca un ordin cazon. Dar cum ministrul Educatiei e savantul Funeriu, nu generalul Oprea, transformarea Educatiei trebuie sa capete un alt spirit”.


Preda subliniaza ca proiectul a produs o mare ingrijorare in lumea universitara: profesorii si studentii se tem de pierderea unui principiu castigat dupa 1989: e vorba despre autonomie. “In lumea preuniversitara, teama tine de restructurarea ciclurilor de studii. Fragilizarea profesiuni de dascal, ca si teama ca noua lege va face ca statul sa livreze mai putina educatie, nu mai multa generatiilor viitoare ii determina pe profesori sa spună NU”, avertizeaza democrat-liberalul.

Adversarii reformei

Fostul consilier prezidential aminteste si “o chestiune de metoda politica”. Daca Traian Basescu a adunat la formularea Pactului pentru Educatie alaturi de experti, sindicate, organizatii ale parintilor, ale studentilor si elevilor, rectori si reprezentanti ai mediilor profesionale, ministrul Educatiei a procedat altfel. “Funeriu a transformat toti actorii sistemului in adversari ai reformei. Legea nu are, in aceasta clipa, nici macar un singur suporter colectiv. In acest sens, Funeriu e exact opusul lui Miclea, ale carui eforturi au inspirat formularea Pactului de acum doi ani”, atentioneaza europarlamentarul insistand ca “Reforma nu e posibila fara un minim consens”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult