Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preda: Năstase a devenit pro-rus ca orice pro-sovietic

Preda: Năstase a devenit pro-rus ca orice pro-sovietic

scris de P.C.R.
4 afisari

Adrian Năstase a îmbrăţişat punctul de vedere rusesc asupra scutului anti-rachetă amplasat în România, scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda pe blog.

Nastase a dat porumbelul pe polemica cu Lazaroiu„Mai mult decât atât, fostul premier a descris drept “eroare strategică” perspectiva americană asupra apărării europene. Nu e nimic de mirare.

Acesta e felul în care Năstase aniversează două decenii de când negocia Tratatul cu muribunda URSS. Orice pro-sovietic care se respectă a devenit pro-rus„, mai spune Preda.

Europarlamentarul se referă la unele declaraţii despre amplasarea scutului la Deveselu, făcute sâmbătă de către Adrian Năstase.

„Părerea mea este că tot acest mecanism (n.r scutul antirachetă) se bazează pe o prezumţie care e depăşită: că atacurile vor fi de natură nucleară prin rachete balistice, intercontinentale sau cu rază scurtă, medie de acţiune (…) Ameninţările de securitate au forme noi, asimetrice se numesc, nu mai ţin de formula în care guvernele controlau eventualele agresiuni internaţionale. Ele pot să pornească pe formule mult mai complicate, israelienii de exemplu se tem că norii pot fi injectaţi cu anumite susbtanţe şi că prin ploi acide pot fi distruse culturile, bazinele de apă”, a afirmat Năstase sâmbătă, în cadrul Zilelor Porţilor Deschise organizate de TSD, potrivit RL.

El a adăugat că proiectul va fi lărgit probabil în cadrul NATO. „Nu ştiu cât foloseşte. Celor din comuna respectivă (n.r Deveselu) probabil că le va schimba viaţa în bine. Eu cred că trebuie să ne bucurăm de această chestiune, eu nu sunt împotriva acestei operaţiuni, să continue. Cât de eficientă este…. Dar n-aş folosi retorica asta într-o dispută cu Rusia. I-aş trimite de fiecare dată pe ruşi să discute cu americanii (…) Cum ruşii au negocieri în permanenţă cu NATO, vor putea să trateze cu ei direct această chestiune. Nu i-aş irita în mod inutil pe o chestiune pe care ruşii ştiu foarte bine care e valoarea strategică a acestor componente pe care noi le amplasăm”, a mai spus Năstase.

3 comentarii

Nashu 23-05-2011 - 14:44

Bombonel se baga si el in seama. Daca scutu’ ar fi asa o pierdere de vreme, de ce apar spumitze roz pe buze rusesti?
Stiu ei… stie si poponautu…

urbos 23-05-2011 - 16:08

Iar Cristian Preda e un mancator de cacat ca orice scatofag.

CZC 24-05-2011 - 08:39

Ce zice George Friedman, fondatorul Stratfor.
“Vad Romania ca parte a unei coalitii, dar nu mi-e clar ce fel de coalitie. Coalitia Europei este o iluzie, o iluzie foarte atractiva, dar ea nu exista. NATO e istorie. Cand ma uit la Romania vad ca interesele sale fundamentale sa fie in siguranta fata de Rusia. Nu fiindca rusii sunt monstri sau agresivi, ci pentru ca sunt o putere imensa si voi sunteti una mica. America a calcat pe tari pentru ca nu le-a observat si asa fac si rusii. Iar rusii v-au calcat in picioare si inainte. Va vad ingrijorati din cauza Rusiei, in timp veti fi ingrijorati si referitor la Turcia. Insa problema voastra este construirea propriei coalitii, nu adaugandu-va unei coalitii. Iar ea este Intermarium, singura capabila sa va asigure promovarea propriilor interese. Un mare pericol e daca Germania isi creeaza o coalitie pe la spatele vostru cu rusii sunteti in capcana de aceasta data. Dar Romania a fost mereu prinsa intre mari puteri, calcata in picioare in drumul lor spre o alta destinatie. Provocarea pentru Romania este sa invete sa devina mai periculoasa pentru a exista.” Se pare ca Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia au hotarat, deja, sa-si contituie o forta armata. Oare conducatorii nostri mai tiu ce e prin lume?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult