Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preda: USL vrea suspendarea preşedintelui pentru că a lăsat justiţia independentă

Preda: USL vrea suspendarea preşedintelui pentru că a lăsat justiţia independentă

scris de A.B.
3 afisari

Cristian Preda crede că decizia USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu este cauzată de decizia în procesul lui Adrian Năstase.

preda

foto: antena3.ro

„Cauza suspendării este decizia din procesul lui Adrian Năstase. Întotdeauna problema USL cu Traian Băsescu a fost aceea că a lăsat justiţia liberă şi a refuzat să protejeze adversari sau aliaţi”, a explicat Cristian Preda. El a adăugat că nu este vorba despre un conflict care să privească responsabilităţi executive sau un conflict preşedinte-Parlament. „Despre suspendare se discută de mult şi nu în termeni de Constituţie. În mod constant, de mai mulţi ani USL spune: Îl vom suspenda pe Traian Băsescu atunci când vom avea majoritatea, nu pentru că a încălcat Constituţia”, a precizat Preda. Liderul PDL a adăugat că actualul Guvern a înţeles că nu poate interveni în Justiţie şi de aceea vrea să îl suspende pe preşedintele Băsescu. „Problema este dacă în acest moment majoritatea parlamentară mai este dispusă să respecte procedurile în vigoare. Ceea ce au făcut ieri arată că nu le pasă. Nu este exclus ca şi suspendarea să se deruleze în aceleaşi condiţii – în dispreţul procedurilor sau improvizând pe loc proceduri care nu mai pot fi contestate”, a arătat Preda. El a avertizat că aceste acţiuni ale USL au consecinţe devastatoare în plan extern. Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, că USL va depune la Birourile permanente reunite documentele pentru declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

2 comentarii

maria 05-07-2012 - 10:12

cand naiba a fost justitia independenta pe vremea lui basescu?i-a alergat impreuna cu gardiana sefa macovei pana i-a ingenunchiat! din ai lui pica doar cei care nu cotizeaza corect ! Din partea cealalta de la opozanti pica cei care fac publicitate mare!
Jos Basescu! Vreau o justitie adevarata fara ingerinte si fara un tatuc care pedepseste in functie de toana lui!

maria 05-07-2012 - 10:14

si cand il vad pe acest sinecurist pe care nu da nimeni din PDL 2 bani dar e adus in fata ca sa prosteasca intelectualii (oare?) declarati de dreapta da’ ce dreapta? aia cu sinecura!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult