Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preda: Vad o relatie extrem de tensionata intre Guvern si Presedinte

Preda: Vad o relatie extrem de tensionata intre Guvern si Presedinte

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca in acest moment singura solutie pentru depasirea crizei este „negocierea unei noi formule de guvernare”, fiindca un guvern care depinde de „doi actori marunti, cum sunt UDMR si UNPR, nu poate rezista”.


Fostul consilier prezidential spune, intr-un interviu pentru Romania libera, ca, in locul premierului Emil Boc, ar fi fost deja „in cautarea unui job” si ca liderii PDL Adriean Videanu, Vasile Blaga si Radu Berceanu „au autoritate, dar sunt lipsiti de credibilitate”. Lucrurile nu merg bine la guvernare pentru ca Emil Boc, in loc sa ceara parerea partidului, mizeaza pe consultanti politici precum Dan Andronic. Europarlamentarul PDL avertizeaza, pe de alta parte, ca PDL nu poate trai doar „prin mica oligarhie care e instalata la varf”. „Eu vad mai degraba o relatie extrem de tensionata intre Guvern si Presedinte. Asa am vazut la Snagov si acest lucru se observa si din interventiile publice”, a subliniat Preda. Cristian Preda a mai povestit, la Realitatea FM, ca la una din intalnirile de la Snagov, dintre ministri, doar Elena Udrea a raspuns criticilor din partid, iar restul i-au invitat pe pedelisti la un sendvis.

„Eu cred intr-o consultare mai ampla. Am dreptul sa cred in vechea idee ca acolo unde sunt mai multe capete, hotararea este mai buna. Am vazut la Snagov trei ore de critici pe diferite voci, pe diferite motive, cu retorici construite dupa gustul fiecaruia, cu reprosuri spuse cu o voce foarte apasata sau mai putin, un intreg registru de retineri si rezerve fata de actiunea guvernamentala si nu ne-a raspuns decat Elena Udrea. A fost singura care a inteles ce i se spunea. Restul ne-au ignorat, n-au spus nimic, ne-au invitat la un sandvis”, a sustinut Preda.

 

0 comentariu

Nicco 10-03-2010 - 14:35

Doar unul este PRM-ist adevarat in tara asta: domnul Vadim. Nu inteleg de ce nu-i da afara si pe ceilalti, incepand cu Funar. In special pe el pentru ca este imposibil sa nu fi colaborat cu ungurii pe vremea cand era primar la Cluj. Afara!

Nicco 10-03-2010 - 14:35

Doar unul este PRM-ist adevarat in tara asta: domnul Vadim. Nu inteleg de ce nu-i da afara si pe ceilalti, incepand cu Funar. In special pe el pentru ca este imposibil sa nu fi colaborat cu ungurii pe vremea cand era primar la Cluj. Afara!

Gica 17-03-2010 - 09:34

Excluderea lui Bichinet a fost una din tintele de primavara ale PDL si nu inteleg cum un om de experienta lui vadim nu a inteles acest lucru si a dat afara cel mai bun om al sau, in conditiile in care, Bichinet a obtinut cel mai bun scor pe tara al PRM la alegerile locale.Mare pacat…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult