Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Predoiu despre listele PNL Bucureşti

Predoiu despre listele PNL Bucureşti

scris de P.C.R.
9 afisari

Preşedintele PNL Bucureşti Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că 20% dintre candidaţii la consiliile locale de sector şi la CGMB vor fi tineri, membri ai TNL Bucureşti, 30 % femei şi 10% exponenţi ai vârstei a treia, afirmând că toţi vor semna declaraţia de integritate cerută de ”România Curată”.

Predoiu: "Dl Ponta, dacă semnaţi această hotărâre de guvern, intraţi în puşcărie"”Am hotărât ca pe listele de candidaţi la consiliile locale de sector şi la CGMB să avem minimum 20% tineri promovaţi de Tineretul Naţional Liberal, pe locuri considerate, sigur, eligibile. Subliniez că aceste locuri nu sunt singurele ocupate de tineri politicieni, cota de 20% este alocată membrilor TNL”, a anun’at Predoiu, afirmând că decizia fost luată cu unanimitate de voturi în Biroul Politic al filialei PNL Bucureşti.

Liberalul i-a îndemnat atât pe preşedinţii de filiale ai PNL, cât şi a celorlalte partide să îşi asume un astfel de angajament, afirmând că acesta este ”răspunsul concret” pe care PNL îl dă ”cetăţenilor care au cerut reînnoirea clasei politice”.

Cătălin Predoiu a afirmat că listele de candidaţi pentru alegerile locale din Bucureşti vor respecta principiul cotei de gen – 30% femei pe liste -, precizând şi că 10% din candidaţii susţinuţi de PNL pe liste vor fi reprezentanţi ai vârstei a treia.

Candidaţii la alegerile locale din Bucureşti vor trebui să semneze şi declaraţia de integritate cerută de Coaliţia de organizaţii neguvernamentale ”România Curată”, precum şi declaraţia de conformitate cu criteriile de integritate asumate de PNL, potrivit deciziei Biroului Politic al filialei PNL Bucureşti.

Cătălin Predoiu a cerut preşedinţiilor organizaţiilor de sector să îşi asume politic selecţia candidaţilor pe baza acestor criterii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult