Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Predoiu, mesaj anti Ponta și PSD de Ziua Internaţională Anticorupţie

Predoiu, mesaj anti Ponta și PSD de Ziua Internaţională Anticorupţie

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a afirmat marți, 9 decembrie, că pentru continuarea politicilor anticorupţie guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie înlocuit.

Predoiu, mesaj anti Ponta și PSD de Ziua Internaţională Anticorupţie (foto:atacdebuzau.ro)

Predoiu, mesaj anti Ponta și PSD de Ziua Internaţională Anticorupţie (foto:atacdebuzau.ro)

”În urmă cu 11 ani, ONU proclama 9 decembrie Ziua Internaţională Anticorupţie (adoptată şi de România un an mai târziu), semnal clar privind existenţa unui fenomen internaţional al corupţiei şi al deciziei de a-l combate prin politici, legi şi instituţii anticorupţie. Continuarea politicilor, legilor şi instituţiilor anticorupţie în Romania vor fi posibile pe termen lung dacă înlocuim guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD cu un guvern pe linia noii politicii stabilite prin votul din 16 noiembrie. De aceea, mutările Preşedintelui Iohannis din următoarele trei luni vor fi cruciale pentru mersul justiţiei, anticorupţiei şi democraţiei în România”, a precizat Predoiu într-un mesaj de Ziua Internațională Anticorupție, 9 decembrie.

Prim-vicepreşedintele PNL arată că, în România, ”ca şi în alte ţări, avem corupţie, dar de câţiva ani avem şi politici, şi legi şi instituţii anticorupţie”. ”Succesele DNA au scos la lumină principala problemă a politicului din România, corupţia, şi au scos din joc centre de putere coruptă – la nivel local sau naţional. Cu toate acestea, fenomenul persistă, pentru că are, ca orice buruiană, rădăcini vechi şi întinse, dar şi pentru că este alimentat în continuare. DNA va fi în continuare performant în combaterea efectelor corupţiei, însă cauzele se rezolvă în altă parte. Schimbarea modului de funcţionare a partidelor (de la constituire, până la promovare şi finanţare, creşterea concurenţei prin apariţia de noi partide şi reformarea celor existente), privatizarea prin bursă în loc de negociere directă, integrarea informaţiilor în procesul de fiscalizare şi impozitare sunt doar câteva măsuri care pot fi luate în zona cauzelor. Ele nu se vor lua însa de un guvern demonstrat corupt şi neocomunist Ponta-PSD”, a afirmat acesta. Conform mediafax, prim-vicepreşedintele PNL și-a concluzionat discursul prin a sublinia că ”primul pas spre continuarea anticorupţiei în Romania este un guvern izvorât din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult