Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Predoiu: USL vrea să-şi scoată primarii din starea de incompatibilitate

Predoiu: USL vrea să-şi scoată primarii din starea de incompatibilitate

scris de P.C.R.
22 afisari

Cătălin Predoiu, primvicele PDL, a acuzat USL că derapează de la interese strategice ale ţării în legătură cu raportul MCV prin încercarea de a scoate retroactiv primarii Uniunii din starea de incompatibilitate şi conflict de interese prin modificarea legii ANI.

Catalin Predoiu: USL vrea să-şi scoată primarii din starea de incompatibilitate

Răspunzând la afirmaţia premierului Ponta despre necesitatea unei soluţii legislative corecte legată de primarii incompatibili, Predoiu a declarat că USL acţionează nedemocratic dacă adoptă o lege prin care acoperă incompatibilităţile existente şi deschide poarta conflictelor de interese, scrie Mediafax. „Prin vocea Premierului, PSD şi-a anunţat intenţia de a scoate retroactiv primarii USL din starea de incompatibilitate şi conflict de interese modificând legea ANI. Majoritatea USL acţionează nedemocratic dacă va adopta o lege prin care acoperă incompatibilităţile deja existente şi deschide poarta conflictelor de interese. USL derapează tot mai mult şi riscă interese strategice ale ţării, legate de MCV. Suntem în prezenţa unei noi probe care ne indică adevăratele intenţii ale USL în ceea ce priveşte MCV, mai ales că politicieni care au compromis legea ANI în primăvara lui 2010 ocupă poziţii importante în USL şi în aparatul Guvernului. USL nu îşi doreşte cu adevărat realizarea obiectivelor MCV, pentru că acestea pun piedică corupţiei şi conflictelor de interese. USL nu poate păcăli la infinit opinia publică în legătură cu adevăratele sale intenţii privind MCV şi cheltuirea banului public”, a argumentat Cătălin Predoiu.

Ponta a declarat, la Sibiu, că, discutând şi cu Comisia Europeană şi cu Agenţia, vrea să fie luată „decizia legislativă corectă” privind faptul că mulţi primari sunt declaraţi incompatibili de către ANI. În plus, premierul a afirmat că „e în toată ţara problema asta”.

1 comentariu

salut 29-07-2013 - 22:24

Acest Pacalin Credoiu a aflat vreodata ca ANI, NANI, CCR, CaCaRE, si care s-au mai inventat sunt institutii subsidiare vointei populare exprimate prin vot ?

Cu alte cuvinte, daca cetatenii unei urbe, IN CUNOSTINTA DE CAUZA, voteaza pe unul pe care ANI il considera „in conflict de interese”, ramane cum vor cetatenii urbei, nu cum vrea ANI?
I-o fi ajuns la cunostinta principiul prioritatilor in democratie si ca in caz de conflicte, prezervarea vointei cetatenilor are prioritate fata de vointa (buna sau rea) a trei cururi pictate?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult