Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preşedinţia: Legea pensiilor este un angajament faţă de FMI

Preşedinţia: Legea pensiilor este un angajament faţă de FMI

scris de Ziua Veche
1 afisari

Şeful statului atrage public atenţia lui Victor Ponta şi Crin Antonescu faptul că eventuala blocare a Legii privind sistemul unitar de pensiilor “ar putea costa grav România”, “neîndeplinirea angajamentelor asumate poate avea drept consecinţă diminuarea credibilităţii României pe pieţele financiare internaţionale”, precizează purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan.

„Ultimele afirmaţii ale domnilor Ponta şi Antonescu repezintă o nouă dovadă de imaturitate politică. Ele arată, mai degrabă, preocuparea pentru a capitaliza politic o situaţie dificilă cu care se confruntă pensionarii din România. Aşa cum cei doi ştiu, dar din ipocrizie nu spun, Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu se află la promulgare, ci în control de constituţionalitate, ca urmare a faptului că a fost contestată de un număr de parlamentari ai PNL şi PSD. Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu este un act de voinţă personală a cuiva, ci un angajament al statului român încă din perioada în care domnul Ponta ocupa funcţia de ministru în Cabinetul PDL-PSD. Legea privind sistemul unitar de pensii publice a fost promovată de Guvernul României în baza scrisorilor suplimentare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional, derivate din Acordul de Împrumut, aprobat de Parlamentul României”, mai spune Valeriu Turcan într-un comunicat de presă.

0 comentariu

Huhu 17-03-2010 - 17:23

Si Cercetasul sa-si bage undeva vizele americane TOTAL INUTILE!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult