Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Prefecţii de Brăila şi Constanţa și-au dat demisia

Prefecţii de Brăila şi Constanţa și-au dat demisia

scris de A.H.
24 afisari

UPDATE, ora 16,30 – Prefectul Județului Constanța, liberalul Eugen Bola, a anunțat vineri după-amiază, la ședința Comandamentului județean pentru situații de urgență, în prezența viceprim-ministrului Liviu Dragnea, că își înaintează demisia din funcție.

Anunțul a fost făcut după o întrevedere în biroul prefectului cu Liviu Dragnea, viceprimarii municipiului Constanța și liderul liberal constănțean, deputatul Gheorghe Dragomir.

În cadrul ședinței de comandament, Liviu Dragnea și-a reiterat concluziile transmise anterior presei, în legătură cu disfuncționalitățile constatate la Constanța, în funcționarea comandamentului pentru situații de urgență, în timpul celor două coduri de vreme deosebit de rea. În același timp, viceprim-ministrul a cerut o analiză a firmelor contractate de CNADNR pentru deszăpezire.

În intervenția sa, prefectul Bola a afirmat că își prezintă demisia în semn de asumare a greșelilor semnalate. În replică, Dragnea a menționat că în proporție de 90% prefectul a acționat corect, dar că ia act de decizia lui Bola, pe care o consideră un gest de onoare. El a mai spus că Eugen Bola va gestiona funcția până miercuri, când demisia va fi publicată în Monitorul Oficial.

Delegația Permanentă a Filialei Teritoriale Constanța a PNL se va reuni vineri după-amiază, de la ora 17, 00, la convocarea președintelui Gheorghe Dragomir, pe ordinea de zi urmând să figureze și propunerea pentru nominalizarea unui nou prefect. Surse din PNL Constanța susțin că succesorul prefectului demisionar ar putea fi președintele TNL Constanța, Septimiu Bourceanu, fost președinte al CA la S.C. Mamaia S.A.

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, a declarat vineri pentru Agerpres că nu a mai așteptat decizia Guvernului în ceea ce-l privește și și-a scris demisia din funcție, care va intra în vigoare cu data de 1 februarie.

Gheorghi Obreja, prefectul de Brăila, și-a scris demisia

„Nu mai aștept decizia Guvernului, mi-am dat acum demisia, începând cu data de mâine, am lăsat-o pe masă. Vreau să vă spun că dacă membrii Comandamentului pentru Situații de Urgență se vor întruni acum într-o adunare, sunt în cadru nelegal. Eu nu mă agăț de nicio funcție. Nu m-am agățat în viața mea. Am 57 de ani și vreau să plec cu demnitate din această funcție’, a declarat Obreja.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anunțat vineri că prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, va fi demis în următoarea ședință de Guvern pentru proasta gestionare a situației legate de localitățile izolate din cauza zăpezii.

„Domnul prefect de Brăila, așa cum a anunțat primul ministru, va fi demis într-o ședință de Guvern, pentru că prefecții și subprefecții se numesc și se eliberează din funcție prin hotărâri ale Guvernului”, a spus Dușa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult