Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pregăteşte USL autonomia maghiarilor? Ce va fi băgat în Constituţie

Pregăteşte USL autonomia maghiarilor? Ce va fi băgat în Constituţie

scris de M.A.
23 afisari

USL pregăteşte autonomia maghiarilor? Noua Constituţie va include pentru prima dată noţiunea de “comunităţi locale”, cu drepturi extinse.

Pregăteşte USL autonomia maghiarilor? Ce va fi băgat în Constituţie

Pregăteşte USL autonomia maghiarilor? Ce va fi băgat în Constituţie

Noţiunea se va referi la regiuni, judeţe, oraşe şi comune, iar Senatul, cameră superioară a Parlamentului, va avea un rol decizional privind legislaţia de dezvoltare a comunităţilor, a anunţat premierul Victor Ponta. El a precizat că subiectul a fost discutat, luni seara, la nivelul USL.

„Am discutat şi ieri şi dorim, la revizuirea Constituţiei, să introducem pentru prima dată noţiunea de «comunităţi locale», cu drepturi extinse, şi aici vorbim de regiuni, de judeţe, de oraşe şi comune. Vorbim de camera superioară a Parlamentului, Senatul, care va avea un rol decizional în tot ceea ce ţine de legislaţia de dezvoltare a comunităţilor locale. Deşi conduc un guvern central, cred foarte mult în faptul că cele mai multe dintre decizii şi cele mai bune dintre decizii trebuie luate la nivel local, nu la nivel central”, a spus Ponta după ce a participat la conferinţa „Cities of Tomorrow”: dezvoltarea urbană, încotro?, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germanǎ (AHK Romania) şi Mediafax.

Ponta a precizat că va avea toată deschiderea faţă de comunităţile locale, sprijinindu-le inclusiv din punctul de vedere legislativ în vederea îndepărtării „frânelor”, „blocajelor” cu care acestea se confruntă.

Mandatul prezidenţial

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că USL susţine ideea unui mandat prezidenţial de patru ani, astfel încât scrutinele să fie intercalate, existând un interval de doi ani între alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale, transmite Agerpres. „Am decis că propunerea USL este de a avea un mandat prezidenţial de patru ani şi de a avea, practic, o dată la doi ani, o dată alegeri parlamentare, o dată prezidenţiale”, a declarat premierul, după ce a participat la conferinţa „Oraşele viitorului”.

El a subliniat că orice modificare a Constituţiei se aplică doar pentru următoarele mandate. „Dacă mă întrebaţi, în mod concret, mandatul actualului preşedinte expiră în decembrie. Nu putem să îl schimbăm”, a afirmat Victor Ponta.

Pe de altă parte, a atras atenţia asupra faptului că următorul mandat prezidenţial nu se va putea încheia tot în luna decembrie, deoarece se va căuta o soluţie juridică pentru organizarea alegerilor până în luna noiembrie cel târziu.

„Ideea principală a fost aceea de a trece o perioadă în care se organizează alegerile la termen, pentru a nu mai ajunge, cum am ajuns, iată, anul trecut, cu alegeri în luna decembrie, în perioade de timp în care prezenţa la vot şi campania electorală sunt îngreunate de condiţiile naturale. Deci, ideea este ca în viitor să încercăm prin prevederile constituţionale şi după aceea subsecvent, cele legale, să creăm cadrul prin care alegerile să aibă loc în perioada aprilie-noiembrie”, a explicat Ponta.

Pe de altă parte, Ponta a admis că în contextul în care PNL, UDMR şi PDL nu doresc modificarea Constituţiei în sensul înlesnirii confiscării bunurilor în cazul unor infracţiuni sau contravenţii, este puţin probabil să existe o revizuire în acest sens.

„A fost o discuţie referitoare la un alineat din actuala Constituţie, care îngreunează sub anumite forme confiscările în cazul infracţiunilor şi care împiedică în totalitate în cazul contravenţiilor, însă în cadrul comisiei, după ce îşi depune raportul şi Forumul Constituţional, vom vedea care este soluţia. Este clar însă că nici colegii liberali, nici cei de la PDL, nici UDMR nu susţin ideea unei intervenţii sau unei updatări a acelui articol din Constituţie şi atunci nu se va schimba”, a spus Victor Ponta.

Antonescu: Comisia va lucra transparent

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a dat marţi asigurări că lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituţiei se vor desfăşura transparent, afirmând că ”nimeni nu doreşte să găsească soluţii pentru modificarea Legii fundamentale în spatele uşilor închise sau pe sub masă”.

„Lucrările Forumului Constituţional au fost de o perfectă transparenţă, au fost deschise presei, tuturor participanţilor care au dorit să vină, să-şi spună punctul de vedere. Fără niciun fel de îndoială, în calitatea mea de preşedinte al Comisiei parlamentare care va elabora proiectul de revizuire a Constituţiei, garantez aceeaşi transparenţă şi în ceea ce priveşte lucrările comisiei. Din punct de vedere al partidelor, forţelor politice, nu este întâmplător că deja foarte multe puncte de vedere s-au făcut cunoscute. Cele mai importante opţiuni au fost aruncate în dezbatere. Nimeni nu le ţine secrete, nimeni nu doreşte să găsească soluţii pentru revizuirea Constituţiei în spatele uşilor închise, pe sub masă sau prin înţelegeri de culise. Cred că înţeleg toţi că revizuirea Constituţiei nu este un act legislativ şi politic banal sau uzual. Revizuirea excede prin mizele sale, prin modul în care trebuie să se poarte dezbaterea publică asupra ei, excede parcursul ritmul şi intensitatea obişnuită ale altor acte. Nu există niciun motiv ca transparenţa să fie pusă în discuţie”, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El consideră că Raportul Forumului Constituţional constituie o bază indispensabilă pentru lucrările comisiei pe care o conduce şi pentru toată dezbaterea din Parlament în legătură cu acest subiect.

„Chiar dacă noi suntem în situaţia în care actuala majoritate însumează două treimi nu rămân mai puţin actuale principiile căutării consensului maxim. Nu rămâne mai puţin important pentru noi care suntem în majoritate să discutăm pas cu pas această revizuire şi dacă se poate să ajungem în cele mai multe cazuri la consens”, a mai spus Antonescu.

Cristian Pârvulescu: Constituţia va fi revizuită fundamental

Coordonatorul Forumului Constituţional, Cristian Pârvulescu, consideră că revizuirea legii fundamentale va fi profundă, şi nu una de faţadă. „Aşa cum vedem noi situaţia, nu va fi vorba despre o revizuire de faţadă sau instituţională, ci va fi o revizuire mai profundă. Noi sperăm ca partea de drepturi şi libertăţi, care a fost cel mai bine expusă în cadrul dezbaterilor Forumului, să se regăsească în viitoarea Constituţie„, a afirmat Pârvulescu într-o conferinţă de presă organizată marţi cu prilejul lansării raportului Forumului Constituţional.

Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia a precizat că raportul Forumului Constituţional este rezultatul unui proces de consultare care a început la începutul lunii martie şi s-a încheiat marţi.

Potrivit lui Pârvulescu, Forumul a inclus 49 de întâlniri desfăşurate în întreaga ţară pe trei axe – tematică, teritorială şi academică – în cadrul cărora s-au acumulat peste 400 de propuneri, concretizate în 7.000 de alineate propuse.

„Raportul a fost structurat pe capitole de prezentare şi analiză a propunerilor făcute. Cel mai consistent se referă la principiile generale privind drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale. (…) Este un raport comprehensiv, nu este neapărat un raport coerent. Propunerile sunt exact aşa cum au fost culese. Sunt uneori propuneri contradictorii, care reflectă starea de spirit a societăţii româneşti. Este un bun exerciţiu de consultare. Participarea a fost numeroasă. Lipsa de resurse financiare ne-a obligat la un anumit număr de acţiuni. Dacă comparăm Forumul Constituţional din 2002 cu cel din 2013 este vorba de un număr spectaculos mai mare de acţiuni desfăşurate într-o unitate de timp mai scurtă”, a subliniat Cristian Pârvulescu.

El a explicat că după ce Comisia pentru revizuirea Constituţiei va aproba un raport la proiectul de lege privind modificarea legii fundamentale şi după ce acesta va fi adoptat de Senat, ca primă Cameră sesizată, va exista o perioadă de două luni în care Forumul Constituţional va putea, de asemenea, culege reacţii pe text, astfel încât, ulterior, a doua Cameră sesizată să poată face modificări.

„În acelaşi timp, Comisia de la Veneţia va fi în permanentă legătură cu Comisia parlamentară de revizuire şi va face o evaluare a propunerilor de revizuire din perspectiva standardelor europene, astfel încât să reuşim să avem la sfârşitul lunii septembrie cea mai consensuală revizuire posibilă în acest context în România. Eu cred că cel mai important lucru este consensualismul într-un moment de refondare cum este cel de revizuire a Constituţiei”, a mai spus Pârvulescu.

82 comentarii

Marius 28-05-2013 - 14:45

Ce inseamna porcaria asta: ,,«comunităţi locale», cu drepturi extinse”=segregare rasiala.Cetatenii oricarei REPUBLICI componente a UE au aceleasi drepturi pe teritoriul ei Drepturile sunt garantate prin CONSTITUTIE .Domnule Ponta faceti departajare pe criterii de rasa ,etnice ?!Un OLTEAN are mai multe drepturi decat un MOLDOVEAN?-sau va faceti ca nu pricepeti…Cum vine asta un harghitean sa aiba drepturi in plus sau in minus -CONSTITUTIONAL-fata de un bistritean sau constantean?Si asa s-a incalcat constitutia permitandu-se folosirea altor limbi ,,oficial”in afara celei prevazute de LEGEA FUNDAMENTALA A ROMANIEI.Cineva ,de trista amintire(adulat si acum de unii)a facut asemenea departajari si ..a sfarsit asa cum stiti,si el si ideile de departajare etnica pe care le promofa. Nu promiteti imposibilul,nu e onorabil.

virgil 29-05-2013 - 00:51

romanica la groapa de gunoi a istoriei

Florin 29-05-2013 - 12:59

Asa cum spune si articolul, termenul de „comunitati locale” se refera la comunitatile comunelor, oraselor, judetelor si regiunilor. Mult asteptata reforma administrativ-constitutionala nu vizeaza dezintegrarea teritoriala a Romaniei, ci cu descentralizarea administrarii resurselor bugetare (controlul este mult mai eficient atunci cind functioneaza de jos in sus).

Marius 28-05-2013 - 15:32

ARTICOLUL 3
(1) Teritoriul României este inalienabil.
ARTICOLUL 2
(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
ARTICOLUL 3
(1) Teritoriul României este inalienabil.
(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţi străine.
ARTICOLUL 13
În România, limba oficială este limba română.
De ce in institutiile oficiale ale acestui stat se vorbeste alta limba ,incalcandu-se CONSTITUTIA?(de ani buni-si inclusiv presedintele Romaniei cunoaste acest fapt)
Oare articolul : ARTICOLUL 1
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.
se respecta aleatoriu?!

un roman 28-05-2013 - 16:43

Stati usor ca o sa avem posibilitatea sa ne spunem cuvantul la referendum. Poate Ponta sa puna orice vrea muschiul lui in Constitutie. Daca o sa puna o asemena porcarie, si altele asemenea, noi O SA O RESPINGEM LA REFERENDUM. Si basta!! Pa si la gara. Deci pana una alta, populatia are puterea de decizie in ceea ce priveste noua Constitutie, atat vreme cat ea va fi informata si va vrea sa fie informata cu privire la prevederile ei.

un roman 28-05-2013 - 16:45

O sa RESPINGEM o asemenea Constitutie! DEMOCRATIE = DEMOS (popor) + CRATOS (putere). Noi avem puterea, doar sa fim constienti de ea.

urbos 28-05-2013 - 19:07

Partea cealalta a creierului matale e de acord?

ion 28-05-2013 - 21:37

so crezi tu stalin a zis clar nu conteaza cine voteaza ci cine Numara asa ca daca ne prezentam la vot la numarare va iesi noua constitutie si gata cu pasaport la miercurea ciuc la baile felix si invatati ungureste neau vindut deja la straini ne regionalizam regiunile voteaza sa se lipeasca usor la regiunea de granite apropiata regiunea de nord vest la seghed cea de sud est la ruse si asa ramine ilfovul si muntenia o romaine mai mica singura solutie mina pe bite

un roman 28-05-2013 - 16:49

Si pana la urma daca stai sa te intrebi, de unde a venit urgenta asta pentru o noua Constitutie? De unde atat ardoare pe cei din USL sa o adopte? Parca e cel mai important obiectiv al acestei tari, nu mai conteaza situatia economica, Constitutia e marea problema. Pai daca tot au rezolvat problema cu Basescu prin minunata coabitare de ce mai avem nevoie asa urgent de o noua Constitutie??? Ia intrebati-va. Cine e in spatele acestei miscari, si ce articole constitutionale se doresc introduse? Se pregateste cumva autonomia tinutului secuiesc, pe cale legala? Or mai fi si alte interese? Avand in vedere cum a actionat Ponta in ultima vreme inclin sa cred ca da.

digital 28-05-2013 - 18:22

http://www.agenda.ro/traian-basescu-vrea-schimbarea-constitutiei-vezi-noile-prevederi/216381

Propuneri de modificare a Constitutiei prezentate de Basescu liderilor PDL: Mandat de 4 ani la presedinte si dizolvarea Parlamentului dupa realegerea presedintelui suspendat
de D.G. HotNews.ro
Duminică, 13 martie 2011, 20:19 Actualitate | Politic

***************

iată doar două motive din graba kotrocenistului!
te mai și întrebi retoric măi cretinache!

Salut 28-05-2013 - 18:41

E prea prost. Clujean. Au trecut doar doi ani si trei luni de la informatiile alea, impulsul electric inca nu i-a strabatut nici jumatate neuronasul.

UnUL 28-05-2013 - 18:49

Regret, „digital”, ai luat plasă. Acel „român” care scrie mai sus nu sunt eu – și, probabil, n-are nici în clin nici în mânec cu Clujul ; dar se pare că acest oraș a devenit a treia ta obsesie, după Băsescu și evrei. Idei puține, dar fixe!

digital 28-05-2013 - 18:53

de aia scrie sub mai multe nick-uri ca să poată disimula adevărul, conform teoriei băsiste care ne spune că președintele kiombelix nu e politician!
te strici de râs cu imbecilii bășinoși!

UnUL 28-05-2013 - 19:03

Măi b o u l e n e, tu vorbești, care ești și „urbos” și probabil și „salut”, dacă nu cumva și „antibăsistul” (sau cel puțin sunteți din aceeași familia sau din același „cuib” legionar). Eu postam sub 2 nick-uri, și acum probabil voi renunța la „un român”, ca văd că a fost luat de altcineva.

digital 28-05-2013 - 19:06

hahaha!
suferi ca și kiorul tău, de scenarită?!
tratează-te, bă trogloditule!

urbos 28-05-2013 - 19:07

Sifiliticule, la voi basistii, e boala. Cretina Udrea, otreapa Kiorului, aparea la tv dandu-se propria ei admiratoare. Locul vostru e la groapa comuna, nici macar la balamuc.

UnUL 28-05-2013 - 19:12

Vă las să delirați în liniște, Nefiind lângă voi, nu vă pot administra calmantele pe care ați omis să le luați. Și cu persoane aflate în plin delir e aberant să întri în dispută.

urbos 28-05-2013 - 22:02

Asta e apropo de Udrea banuiesc.

UnUL 28-05-2013 - 18:46

Digital, vezi că ești i d i ot ! Aceste două propuneri se regăsesc (aidoma!) și în prioectul USL !

digital 28-05-2013 - 18:50

era vorba de …URGENȚA, băi cretinule nu de conținutul propunerilor!
helăăăuuuuuu, CLUJEANULE!!!!!

UnUL 28-05-2013 - 18:53

Nu poate exista „urgență”, t ă n t ă l ă u le; constituția trebuie validată prin referendum.

digital 28-05-2013 - 18:58

de data asta, o veți lua în bot cu referendumul, și tu, și kiorul tău iubit și drag!
hahaha!

UnUL 28-05-2013 - 19:07

De ce s-o „luăm în bot”? E nevoie de o nouă constituție; dacă USL-ul o va face prost sau tendențios (cum e probabil), ea va putea fi amendată sub următorea guvernare. Nu e nicio tragedie.

digital 28-05-2013 - 19:11

corect spus, următoarea guvernare, dar și mai corect:nu o guvernare băsistă, pricepuși mă?!

UnUL 28-05-2013 - 19:17

Vom trăi și vom vedea. Spre deosebire de tine , digital-urbos, eu nu am veleități de profet.

mircea 28-05-2013 - 17:00

aoleo astia vor sa-l confiste pa Un nUL ori trei=trei nule adica 000=buda(WC) intelectual da mare rang care sa lauda tata ziua ca e ca Boc,invatat ca domn Mitica adoptantul lu ……facatorul da anterioare

UnUL 28-05-2013 - 18:51

Mirciulică, ești în plin delir. Arunci pe forum fraze fără sens, fără cap și fără coadă… (era să spun „fără logică”, dar logică nu ai avut niciodată!). Ia-ți repede rudotelul, până nu e prea târziu!

Salut 28-05-2013 - 20:55

UnUL
28-05-2013 at 19:17

Vom trăi și vom vedea. Spre deosebire de tine , digital-urbos, eu nu am veleități de profet.

=====================

Hahaha, asta ar fi culmea pentru UnUL care realizeaza realitatea zilnica LA TREI ANI dupa ce se intampla!

UnUL 28-05-2013 - 21:33

Chestia cu „realitatea realizată la 3 ani…” e a naibii de criptică !

UnUL 28-05-2013 - 21:34

P.S. Prespun că folosești verbul „a realiza” în sensul lui englezesc. În română are alt sens.

Salut 28-05-2013 - 21:40

Touché.

UnUL 28-05-2013 - 21:43

Je m’étonne que tu le reconnaisses.

urbos 28-05-2013 - 22:01

Dar realizezi cat esti de prost?

Salut 28-05-2013 - 22:06

Je ne m’étonne pas que tu sois un peu retardé de façon que tu dois t’étonner permanente. T’es tout simplement, CLUJEAN. La pire de la débilité.

UnUL 28-05-2013 - 22:33

Mon cher ennemi, ton français est plus qu’approximatif; mais je ne vais pas m’ériger maintenant en prof et prendre mon bic rouge („t’étonner en permanence” et non pas „permanente”; „la pire des débilités” et non „de la débilité”, etc.). Ton effort est méritoire, et je l’apprécie. Cela étant dit, si tu es sot, fat et intolérant, ce n’est pas parce que tu es „mitic”, mais parce que c’est ton caractère. Il me semble im bé ci le de rattacher certains défauts au lieu d’origine, à l’ethnie ou à la race.
P. S. Je me suis toujours demandé s’il fallait dire „clujeois” ou „clujéen”.
P:S: 2. Urbos, ți-am mai spus, în română „a realiza„ înseamnă „a înfăptui„ și nu, ca în engleză, „a-ți da seama”! Învață-ți propria limbă !

urbos 28-05-2013 - 22:37

Bai cap de pooola, in romaneste „a realiza” inseamna si a intelege ceva, a-ti da seama. Taci dreacu de analfabet.

urbos 28-05-2013 - 22:39

Pe de alta parte infectie, te tot scremi sa ne vorbesti limba, caci asa e, e limba mea, nu a ta.

UnUL 28-05-2013 - 22:41

Nu, vii t ă, asta e o utilizare eronată a c r e t i n i l o r care știu o brumă de engleză dar își vorbesc greșit propria limbă și preiau în română verbul „to realise” cu sensul englezesc.

urbos 28-05-2013 - 22:47

Nu e nici o utilizare bai cretinule,consulta DEX-ul. C-o fi venit candva din alta limba, e alta discutie. Analfabetule!

UnUL 28-05-2013 - 22:55

Da, sigur, Academia începe să accepte tot soiul de uzaje incorecte, dând valoare de lege la ceea ce inițial nu era decât prostie și agramatism. Îți dau doar un exemplu : mai nou se acceptă dublul plural de la „cireașă” : „cireșe”și „cireși” (ultimul fiind, de fapt, pluralul de la „cireș” – copacul, va să zică!). Azi-mâine va legifera și uzajul miticesc al lui „decât” în locul lui „doar” (”Are decât 10 lei” ???!!) Asta nu însemnă să acceoptăm masacrarea limbii române de tot soiul de primitivi și de inculți.

urbos 28-05-2013 - 23:02

Exemplele tale sint complet cretine, pentru ca la „a realiza” ar fi vorba de imbogatirea aceluiasi cuvant cu un inteles in plus, nu de o stalcire a ceva existent. Dar sensul asta apare in DEX demult, nu de ieri de azi.
Pe de alta parte boule, limba se modifica, n-ai ce-i face.

Salut 28-05-2013 - 23:04

Oricum, limba evolueaza, indiferent ca sensul evolutiei place sau nu boilor de la Cluj.

UnUL 28-05-2013 - 23:05

Da, sigur, și la „decât”n locul lui „doar” e o „îmbogățire a sensului” (??!!)

Salut 28-05-2013 - 23:16

Mai kktel, daca citezi si pui ghilimele, nu inventa, jigodie basista. Uite ce am scris eu si uite ce ai citat tu.
====================
Salut
28-05-2013 at 23:04

Oricum, limba evolueaza, indiferent ca sensul evolutiei place sau nu boilor de la Cluj.
–––––––
UnUL
28-05-2013 at 23:05

Da, sigur, și la „decât”n locul lui „doar” e o „îmbogățire a sensului” (??!!)

UnUL 28-05-2013 - 22:45

Deci, Bubos-jegos-scîrbos-urduros, ai pus monopol și pe limba română? Presupun că ai întăbulat-o pe numele tău, sau ai brevetat-o la OSIM ! Te dezamăgesc : e și limba familiei mele cel puțin de la Bătălia de la Posada, de când familia mea e atestată în istorie.

urbos 28-05-2013 - 22:50

Stiu, ai fost acolo. Si Basescu e langa Mihai Viteazul in fresca, deci e in firea lucrurilor.
Canta cucu?

urbos 28-05-2013 - 22:53
UnUL 28-05-2013 - 22:56

Eu, personal, nu ; dar un strămoș de al meu -da.

Salut 28-05-2013 - 23:12

UnUL
28-05-2013 at 22:45

{Romana} e și limba familiei mele cel puțin de la Bătălia de la Posada, de când familia mea e atestată în istorie.

UnUL
28-05-2013 at 22:56
Eu, personal, nu ; dar un strămoș de al meu -da.

=======================

Schizofrenie la nivel halucinant. Despre batalia de la Posada nici istoricii nu pot spune foarte multe datorita precaritatii surselor de informatii, dar UnUL si-a identificat stramosii pe acolo.

Hm, „stramosii” lui UnUL? S-ar putea sa aiba dreptate, mi se pare ca istoricii au determinat cu certitudine numele calului lui Carol Robert.

UnUL 28-05-2013 - 23:21

Nu sunt istoric, știu doar că arborele genealogic al familiei mele începe de acolo.
P.S. Sper că știi ce e acela un „arbore genealogic”. Nu, nu e arborele la care îți duci câinele să își facă nevoile (sau, cine știe, în cazul tău poate chiar asta o fi!).

urbos 28-05-2013 - 23:22

Am vrut si io sa-l intreb pe prost, unde s-a dat batalia de la Posada, dar m-am luat cu altele. Hahaha!

Salut 28-05-2013 - 23:24

Asa, asa, tine-o ca Stan cu fluierul! A la Cluj!

urbos 28-05-2013 - 23:24

Deci neamu tau a aparut intr-o bataie cu pietre. Esti tare.

UnUL 28-05-2013 - 23:28

Unde s-a dat ? Păi … la Posada. În legătură cu localizarea căreia istoricii se ceartă și azi. Dar nu era vorba de localizarea bătăliei (care nu are relevanță aici!), ci de un arbore genealogc; ce are … cu prefectura?
@urbos
”Bătaie cu pietre”? Dacă așa vezi tu începutul poporului român….

urbos 28-05-2013 - 23:30

Bine macar ca asta isi sustine singur tampeniile, ca daca era vaca verde ne dadea citate gasite la repezeala priin tomberoanele netului.

urbos 28-05-2013 - 23:31

Atunci incepe poporul roman ji dane? Da-te dreacu de prost, hahaha!

UnUL 28-05-2013 - 23:43

Nu te poti supara pe Urbos si pe altii de teapa lui (cea ma joasa !). Ei si-au facut educatia in cotetul de p o r c i, si doar atat pot : acesta e nivelul lor intelectual, de limbaj si de comportament, deasupra caruia nu se pot ridica. Acesta este « portretul robot » al USLasului de serviciu : intolerant pana la talibanism, violent, vulgar si mitocan; ce mai „la fine fleur” a acestui popor !

UnUL 28-05-2013 - 23:45

Bine, nu poporul ci statul unitar. (Deși nici poporul nu era 100% format, atâta vreme cât aristocrația lui – începând cu Basarabii – era de origine cumană (vezi Neagu Djuvara!)

urbos 28-05-2013 - 23:51

Vai de capu tau de ji dan prapadit, hahahahahaha! Zi mai departe.

UnUL 28-05-2013 - 23:57

Regret să te dezamăgesc, urbos, evreii au apărut mai tîrziu în principate, nu erau aici pe vremea primilor Basarabi.

UnUL 29-05-2013 - 00:28

Evreii au o istorie multimilenară, mult mai veche, mai strălucită și mai tragică decât a noastră (care nici ea nu a fost prea fericită!). Dar nu ajunseseră încă pe aceste meleaguri; asta e tot.

UnUL 28-05-2013 - 23:07

În ceea ce privește „boii”, cred că ai păscut atât de mult aceste simpatice animale că au ajuns să te obsedeze.

urbos 28-05-2013 - 23:09

Schimba repertoriul cretinule, c-o sa ajungi sa spui ca ma obsedeaza toate lucrurile.

UnUL 28-05-2013 - 23:12

Nu toate; până acum erau doar 3 : Băsescu, evreii și clujenii. Acum au intrat în obsesiile tale și boii. Categoric, nu vor mai fi multe altele, pentru că nu ar putea încăpea în creierul tău cât o arahidă de mărime medie !

UnUL 28-05-2013 - 23:15

P.s. Înjurăturile ca la ușa cortului nu intră în calcul ; ele fac parte din natura ta, ai crescut cu ele pe maidan sau în mahalaua în care ți-ai petrecut primii ani ai vieții, așa că repertoriul este extrem de bogat (lucru facilitat și de lipsa totală a bunului simț).

urbos 28-05-2013 - 23:34

Familia Basescu imi este model. Recunosc smerit.

UnUL 28-05-2013 - 23:23

Da, uite ce ai spus tu : „ la “a realiza” ar fi vorba de imbogatirea aceluiasi cuvant cu un inteles in plus, nu de o stalcire a ceva existent.”. La asta am și răspuns.

urbos 28-05-2013 - 23:48

N-ai raspuns la nimic, ai spus prostii.
Eu ti-am raspuns tie.
Si acolo iti ziceam ca exemplele tale sint pe aratura. Am spus ” ar fi vorba”, adica in cazul in care ai avea dreptate cu preluarea intelesului asa cum l-ai descris, insa poate nu e asa, caci de la a realiza, la a concretiza, la a prinde ideea(a concretiza mental) si apoi la a intelege, nu e o distanta atat de mare.
Adaugare de sens asa cum ai descris, s-a intamplat recent cu „locatie”, unde sensurile vechi si nou nu prea au legatura. Insa „a realiza” cu sensul de a intelege etc, e demult.

UnUL 28-05-2013 - 23:55

Mamă, urbose, ce fraze îmbârligate precum coada porcului poți face ! M-am prăpădit de râs citindu-ți „argumentația” !

urbos 29-05-2013 - 00:06

Pai n-ai priceput nimic, eu de ce crezi ca vorbesc in general putin si urat? Pentru ca asta pot astia ca tine sa priceapa. M-am dumirit demult de treaba asta, asa ca m-am conformat.

UnUL 29-05-2013 - 00:26

N-am spus că nu am priceput (deși nu era mare lucru de priceput) ci că m-am prăpădit de rîs.
NOAPTE BUNĂ.

Salut 28-05-2013 - 21:35

Cred si eu. Daca ar fi altfel, n-ai fi ardelean…si d’ala de la mama prostiei, Cluj !

UnUL 28-05-2013 - 21:39

Nu: dacă TU te-ai exprima normal, logic, coerent și civilizat, AI FI ARDELEAN ; probabil de la Cluj.

Salut 28-05-2013 - 23:37

UnUL
28-05-2013 at 23:28

Unde s-a dat ? Păi … la Posada. În legătură cu localizarea căreia istoricii se ceartă și azi. Dar nu era vorba de localizarea bătăliei (care nu are relevanță aici!), ci de un arbore genealogc; ce are … cu prefectura?

=============

Ma rog, numele localitatii, perioada,desfasurarea bataliei, participantii si alte amanunte din aceiasi categorie, adica fara importanta, lipsesc cu acuta desavarsire, dar registrele cu elemente fundamentale, cum ar fi numele cailor majestatii sale, ratiile de fan, numarul la copita si inaltimea greabanului au fost pastrate, astfel ca UnUL si-a identificat stramosul. Cica ar fi fost calul nr 3 din registru. 😉

Hehehe, schizofrenia de Cluj face ravagii!

UnUL 28-05-2013 - 23:52

Bine, prostovane; crezi că dacă îmi dai copy-paste la postări devii mai inteligent? (De fapt, mai știi, s-ar putea să te ajute!) În ceea ce privește copitele, este evident că la asta te pricepi; încerci să tragi din când în când cîte una. Tentativă interesantă, chiar dacă nu îți prea iese cu mine.
P.S. Poate ai aflat că unele familii nobiliare mai dețin unele documente privind trecutul familiei.
Te asigur – din documentele pe care le dețin – că strămăsul meu nu a fost un cal; dar aceleași documente atestă că al tău a fost măgarul care căra proviziile.

urbos 29-05-2013 - 00:01

In plus, as adauga eu, este evident ca un arbore genealogic incepe intr-un loc, nu cu un nene intr-o anumita epoca.
Asta incepe sa semene cu retardatul Tomi pe masura ce da din el mai mult. Hahaha!

UnUL 29-05-2013 - 00:25

Arborele genealogic nu are nimic de-a face cu locul ci cu oamenii – cu generațiile succesive dintr-o famile. Dar, asa cum spuneam, tu nu ai habar decât de arborele ăla la care îți duci câinele când îl scoți afară.
P.S. Te las să torni în continuare tâmpe ni ii gogonate; eu mâine lucrez, așa că mă duc la culcare.

jan dinu 29-05-2013 - 09:09

– Noua Constitutie – trebuie aprobata de – Casa Regakla –
shi inaltul momonarH – CIOABA – poate domni in liniste peste poPoR
deplin shi sigur in viitor ! Toate castelele traditionale trebuiesc
declarate monumente istorice nationale . Cultura RRoma – jiPZy (ori tzigaY)..trebuie de asemenea
raspindita pe tot continentul cu ore la clase speciale pentru armonii rasiale …
Shi in cazul altor minoritati trebuie sa se tina seama de preferintele lor
lund ca eGZemblu -Marele BabYLon !!
JD-USA

UnUL 29-05-2013 - 09:22

Jane, tu ai impresia că ai umor? Regret să te dezamăgesc : te înșeli pofund.

jan dinu 29-05-2013 - 16:29

– Humoru – e perfectibil ,orice adaugare in pagina comicului
trebuie acceptata shi NU cenzurata …-:))))
JD-USA

misu 29-05-2013 - 10:58

Domnilor. Ati uitata cu desavarsire 2 lucruri : 1. Constitutia va avea ”stampila de control preventiv a udmr-ului” fara ea, nexam !!. 2. constitutia nu va mai apara POPORUL ROMAN ci interesele alogenilor . 3. Referendumul cu 30%, praf in ochii nostri. Stalin a zis : cine numara voturile, stie si castiga (parafrazare).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS