Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Premierul a gasit vinovatii pentru dezastrul economic. Vezi aici care sunt!

Premierul a gasit vinovatii pentru dezastrul economic. Vezi aici care sunt!

scris de Ziua Veche
1 afisari

Scaderea economica din Romania va fi mai mare in acest an fata de nivelul anticipat, din cauza deciziei Curtii Constitutionale, care a impus cresterea TVA, a inundatiilor si a contextului economic international, redresarea economica fiind anticipata pentru anul viitor, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Intrebat de jurnalisti de ce crede ca scaderea economica va fi mai mare decat cea preconizata initial, premierul a indicat mai multe motive, referindu-se si la decizia Curtii Constitutionale de a respinge reducerea pensiilor, in urma careia Guvernul a trecut la majorarea TVA.

 

 

„Este posibil sa fie mai mare decat cea previzionata pentru cel putin doua cauze. In primul rand, faptul ca am fost obligati, datorita deciziei Curtii Constitutionale, sa umblam la TVA. In al doilea rand, datorita inundatiilor. Si, in al treilea rand, si al contextului economic si mondial in care inca ne aflam in momentul de fata (…) Ce se contureaza in momentul de fata, atat din partea FMI si a CE, cat si din partea autoritatilor romane, este ca vom avea in 2011 o crestere economica. Cat? Vom vedea in urma anlizelor pe care le facem impreuna cu partenerii europeni si cu FMI, a spus Boc. El a reiterat totodata ca reprezentantii institutiilor financiare nu au formulat solicitari de majorare a TVA sau a cotei unice de impozitare, in discutiile din aceste zile cu autoritatile romane.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, vineri, ca discutiile cu FMI nu vizeaza majorari de taxe si impozite, nici in acest an, nici in 2011, dar ca noile estimari indica o scadere economica de 1,7 – 1,9% in acest an.

 

0 comentariu

ulivia 12-03-2010 - 12:11

In Romania sunt incalcate TOATE drepturile omului ,in Romania nu mai exista un nivel de trai decent ,oamenii sunt exterminati ,prin infometare ,prin alungarea din case ,prin crimele ce se savarsesc la ordin si cu contributia securitatii ceausist-iliiste.Expermentul kgb-isto-stalinisto-gorbaciovist perestroikist inceput in Romania dupa 1990 a decimat pana acum sute de batrani si copii,dar si tineri ,asta doar pentru ca toti criminalii comunisto-ceausisti sa devina capitalsiti.S.O.S SUA in topul miliardarilor de drept ai lumii s-a strecurat pe locul 880 si unul dintre cei mai mari infractori corupti din Romania ,securistul Ioan Neculae, a carui tata exministru al agriculturii in regimul criminalului ceausescu nicolae omara taranii cu sadism nazisto-stalinist.Udrea elena trebuie deferita unui Tribunal International pentru complicitate la crime alaturi de kgb-ul iliescu ion si toti politrucii comunisti din intregul fals pluralism politic postdecemtrist-PSD-PDL etc.

Culcea Peter 12-03-2010 - 15:19

Un exemplu de functionare defectuoasa a justitiei din Romania este situatia imobilului din Calea Victoriei 109, a carui revendicare treneaza de ani de zile. Dupa mai bine de 10 ani, familiile Cantacuzino si Brancoveanu cer urgentarea retrocedarii proprietatilor:
http://www.bursa.ro/on-line/s=print&sr=articol&id_articol=77945.html

Huhu 13-03-2010 - 17:58

Bravo SUA!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult