Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Premierul revine. Energia îi joacă feste lui Ponta.

Premierul revine. Energia îi joacă feste lui Ponta.

scris de A.B.
8 afisari

Premierul Ponta face un pas înapoi. El a revenit asupra declaraţiilor anterioare legate de decizia preşedintelui Băsescu de a retrimite la Parlament mai multe acte normative privind sectorul energetic, spunând că a verificat şi că au fost retrimise ordonanţe mai vechi, nu legi, caz în care demersul preşedintelui e corect.

energie

antena3.ro

„Am verificat, nu este vorba de legea energiei, ci de o ordonanţă care se referă tot la domeniul energiei, mai veche, pe care preşedintele a retrimis-o spre Parlament, nu lege. Acum am cerut să verifice la Parlament şi dacă este un act mai vechi, care intră în contradicţie cu noua lege, atunci sigur că retrimiterea de către preşedinte este corectă”, a recunoscut Ponta. Premierul a declarat anterior că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a transmite Parlamentului o cerere de reexaminare a legilor energiei şi gazelor, precum şi a proiectului de organizare a ANRE reprezintă un act de sabotaj faţă de interesele României de a-şi respecta angajamentele asumate faţă de FMI. El a precizat că va discuta cu liderii grupurilor parlamentare şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, pentru identificarea unei soluţii în care aceste legi să fie transmise spre promulgare în regim de urgenţă. Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, Parlamentului o cerere de reexaminare a legii pentru aprobarea OUG 33/2007 privind modificarea şi completarea legilor energiei şi gazelor, propunând preluarea în noua Lege-cadru a dispoziţiilor referitoare la organizarea ANRE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult