Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Presa internationala: Romania a votat ca sa inghita acum o doctorie mai amara

Presa internationala: Romania a votat ca sa inghita acum o doctorie mai amara

scris de Ziua Veche
3 afisari

.In Europa, „a sosit momentul adevarului”, se arata in ziarul spaniol „El Mundo”, care il citeaza pe Joseph Daul, un parlamentar din Partidul Popular European.

Care ar fi acest adevar? Pentru Portugalia, dupa cu afirma publicatia portugheza „Expresso”, adevarul e ca „tara a reintrat pe locul 8 in topul 10 mondial al falimentului, inlocuind Romania”, se arata in revista presei internationale realizata de Rador.

Ziarul elen „Eleftherotypia” afirma ca, in privinta Greciei, „Uniunea Europeana a criticat, marti, decizia agentiei de rating Moodys’ de a retrograda aceasta tara pe lista datornicilor, comisarul european al economiei, Olli Rehn, afirmand ca agentia „a ales prost momentul”.

Pentru Romania, adevarul este cel relatat de publicatia americana „Business Week”, care titreaza ca,”inaintea votului de neincredere din parlamentul Romaniei, leul a atins cel mai scazut curs dupa mai bine de o luna”, dar la fel de adevarat este si ca, dupa cum noteaza cotidianul britanic „The Financial Times”, „coalitia guvernamentala din Romania a supravietuit votului de neincredere de marti, ceea ce va permite guvernului sa puna in aplicare planul dur de austeritate necesar pentru ca tara sa beneficieze de programul salvator al FMI”, adica, dupa cum se spune si in titlul articolului, „Romania a votat ca sa inghita acum o doctorie mai amara”.

0 comentariu

ulivia 10-03-2010 - 11:30

De ce DNA-ul nu cere si arestarea lui vanghelie, casuneanu si ajudecatorilor care deja au primit mita?Nu vedeti este o noua perdea de fum a luptei anticoruptie marca kgb-ist-securista-PSD-PDL-ista.Acesti criminali comunisti se joaca cu inteligenta Bruxelles-lui?De ce?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult