Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preşedintele interimar a vorbit de la Cotroceni. Vezi ce a spus!

Preşedintele interimar a vorbit de la Cotroceni. Vezi ce a spus!

scris de P.C.R.
13 afisari

UPDATE- Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat că marţi a avut o discuţie cu directorii SRI şi SIE, cărora le-a cerut să funcţioneze ‘normal’, fără niciun fel de imixtiune politică în legătură cu disputa politică şi electorală.

‘Am avut câte o discuţie cu directorul SRI şi cu directorul SIE, instituţii importante, cu ale căror conducători am discutat lucruri elementare, care ţin de buna funcţionare şi de raporturile lor cu preşedintele interimar în această perioadă. Le-am cerut să funcţioneze normal, în conformitate cu legea, cu obligaţiile pe care le au, fără niciun fel de imixtiune politică, de ingerinţă în raport cu această dispută politică şi electorală, care este una democratică şi una normală. M-au asigurat că instituţiile vor funcţiona şi din punctul aceasta de vedere absolut normal’, a spus Antonescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El s-a întâlnit marţi, ziua în care a preluat funcţia de preşedinte interimar, cu premierul Victor Ponta, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Crin Antonescu nu s-a mai oprit din vorbit, marţi seară, la Palatul Cotroceni. După ce asigurase ziariştii prezenţi la Declaraţia lui oficială de la ora 20.00, că nu face „nicio secundă” confuzia între funcţia de preşedinte interimar şi preşedinte ales, a vorbit ca şi fiind încă în Opoziţie.  Iată ce a spus:

Preşedintele interimar a vorbit de la Cotroceni. Vezi ce a spus!

„Nu fac nicio secundă confuzia – şi nu o voi face pe parcursul acestei perioade – între un preşedinte interimar şi un preşedinte ales”.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, pentru a se asigura că Executivul ia toate măsurile necesare ca referendumul din 29 iulie să se desfăşoare în condiţii optime.
„În cursul zilei de azi am avut o întâlnire, înainte de toate, cu primul-ministru, pentru că în calitatea sa de şef al Guvernului este omul care are prima responsabilitate în organizarea acestui referendum. M-am asigurat că primul-ministru şi colegii săi din guvern au luat şi iau toate măsurile necesare pentru ca referendumul să se desfăşoare în condiţii optime”, a spus Antonescu. El a precizat că a mai discutat cu Ponta şi despre agenda Guvernului pe perioada următoare şi despre subiecte referitoare la educaţie sau economie.
Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat că punctul său de vedere personal este acela că rezultatul referendumului din 29 iulie ar trebui să fie dat de votul majorităţii celor prezenţi la urne, adăugând faptul că în ceea ce priveşte promulgarea proiectului de lege avizat de CCR se va pronunţa foarte curând, dar după ce va vedea toată documentaţia.
„Din punctul meu de vedere, care este nu al preşedintelui interimar, ci al cetăţeanului Crin Antonescu, conţinutul şi formula Ordonanţei de urgenţă a Guvernului Ponta, şi anume că rezultatul acestui referendum este dat de votul majorităţii celor care se prezintă este unul corect. Şi de altfel, ştim că este şi unul constituţional. Ştim asta dintr-o decizie a CCR pe o formulă similară, decizia CCR dată în 2007 şi care este în vigoare până astăzi. Dincolo de asta, promulgarea sau retrimiterea la Parlament a acestui proiect de lege avizat azi de Curte este o chestiune asupra căreia, după toată consultarea întregii documentaţii, mă voi pronunţa, foarte repede”, a afirmat Antonescu.
El a spus că s-a creat o confuzie între OUG dată de Guvernul Ponta şi proiectul de lege votat de Parlament.
„Am sentimentul că nu s-a înţeles foarte clar, nu s-a comunicat despre ce este vorba. Există, pe de-o parte, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului care se referă la referendum. Ceea ce CCR a discutat astăzi şi lucrul asupra căruia s-a pronunţat astăzi nu este acea ordonanţă, ci este un proiect legislativ votat în cele două Camere şi supus avizului de constituţionalitate al Curţii„, a precizat Antonescu.
Preşedintele interimar a afirmat că este exclus ca în perioada interimatului să aibă loc schimbări la vârful DNA, Parchetului General sau să fie schimbat procurorul general.
„Sunt declaraţii făcute într-o altă calitate decât aceasta şi există, sper că nu vă scapă, sensuri şi nuanţe diferite. În calitate de preşedinte interimar şi pentru perioada acestui interimat, pot să vă spun că este exclusă orice schimbare la vârful acestor instituţii. Asta o spun fără să contrazic opinii exprimate ca om politic, nu preşedinte interimar. Dar ospun pentru că socotesc calitatea de preşedinte interimar a avea o legitimitate şi o forţă politică întru totul diferită de cea de preşedinte ales”, a spus Antonescu, întrebat dacă menţine declaraţiile potrivit cărora conducerile DNA şi Parchetului General se impun a fi schimbate şi dacă în cazul în care ministrul Justiţiei va propune revocarea din funcţie a procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, va accepta acest lucru.
El a subliniat că pentru perioada interimatului este esenţial ca instituţiile statului să fie lăsate în „funcţionarea lor actuală”, pentru a se asigura stabilitate, chiar dacă pot fi exprimate „motive de nemulţumire” faţă de funcţionarea vreunei instituţii.

18 comentarii

digital 10-07-2012 - 22:28

ți se pare ceva în neregulă?!
pcr-ule?!

urbos 10-07-2012 - 22:35

Ce-o mai fi guitand „mache” din groapa. Hehehe. S-a uscat si iarba la mormantul viermelui. Mor si ciorile care trec pe deasupra.

camelia 10-07-2012 - 23:08

CCR-ul a dat un verdict pentru Basescu. E inacceptabil ca la lucrarile CCR-ului sa asiste presedintele asupra caruia avea sa se dea un verdict. La asta nu se uita javtrele pdl-iste cind guitza despre puci parlamentar. Ponta si Crineasca o vor lua in barba, pt. ca est eimposibil ca la referendum sa se adune 9 +1 milioane de romani, aflati in miezul verii, in vacante, sub caldura sau sictiriti de tot si toate. O sa-l avem iar pe timpitul de Basescu la cirma, cu un prim ministru de care ride tot globul pamintesc pentru mega furtul plagiator, iar Crina isi va da demisia, pt. ca asa a promis. Doamne, doamne, poate scapam de toate javrele usl-izde si pdl-izde.

camelia 10-07-2012 - 23:09

eu nu am trimis acest mesaj viermelui lui urbos. de ce faceti mizeriile astea, mah, javrelor?

digital 10-07-2012 - 23:27

făi dacă ești prostă,stai dreq,acasă!
mai postezi și de-ampixu,vita dreq ce ești!

briel 10-07-2012 - 23:17

Exact.

Cum ma-sa, cand sunt alegeri prezidentiale, poate iesi un presedinte votat de doar 5 milioane (sa zicem), si se considera rezultat valabil, iar cand se face referendum pentru eliminarea lui, nu mai sunt suficienti 5 milioane de votanti, trebuie sa fie 8 milioane +1 ? Fuck off !!

Sa ma mai si enervez pe caldura asta … !

un crestin 10-07-2012 - 23:29

Briel,
nu-ti fie frica, Basescu pica.

ps. este prima injuratura care o aud din gura ta. Ai cedat ispitei celui rau…

un crestin 10-07-2012 - 23:22

Draga Doamna Camelia,

fruntea sus ! La numaratoare se numara bobocii.Fii sigura ca vor fi numarati 50+1 din numarul cetatenilor cu drept de vot inscrisi pe liste si vor vota cu totii DA.

urbos 11-07-2012 - 01:56

Imbecilule, CCR culmea, n-a dat un verdict pentru Kior, de fapt n-a dat nimic. recunosc ca sint si eu surprins cat de bine l-a lucrat USL-ul pe Kior. CCR a facut un joc de glezne(numind legea ca fiind constitutionala! adaugand..in masura in care….). Dar strict juridic, CCR s-a pronuntat pentru o lege, care nici macar nu era promulgata, era in faza de proiect, asa ca ceea ce are efecte ACUM este legea in vigoare, cea care nu a fost contestata, respectiv ordonanta d eurgenta a guvernului Ponta. Kioru blestemat a supt-o pe limba lui. Ca si tine de altfel.

ciu 11-07-2012 - 05:15

v-ati cacat in ea de constitutie, banditilor!

urbos 11-07-2012 - 05:43

In constitutia bashitului si a oricui care face ca el, ne vom caca intotdeauna, ca si in gura voastra, scarbele care-i ling fleasca de betiv seurist.
Mori dreacu.

Elnino 11-07-2012 - 00:11

O sa ne limpezim gandurile pana la referendumul din 29.07.2012.
http://mygatewaytotheworld.blogspot.ro/2012/07/lupul-fost-scos-din-barlog.html#.T_yaVZEy7tc

BULA 11-07-2012 - 04:39

Antonescu bate campii. A invatat limba de lemn si ii place s-o vorbeasca. Si schelalaie si iar schelalaie. Nu spune nimic concret, ce masuri va lua ca sa refaca economia, ca sa repare ce s-a stricat in invatamant, ca sa aiba oamenii ce sa manance si acces la asistenta medicala.
Antonescu uita ca nu mai e in opozitie si ca in curand lumea il va lua la intrebari, sa spuna ce a facut de cand e la butoane.

urbos 11-07-2012 - 04:53

Ma retardat imbecil, Antonescu NU se ocupa de economie, nici de invatamant nici de ce bati tu campii ca un oligofren, ci guvernul tampitule! Apoi, Antonescu e interimar, nu e ales, asa ca sta in banca lui.
Idiot patentat ce esti.

ciu 11-07-2012 - 05:12

cine zice, daca-i urbos, ala e!

BULA 11-07-2012 - 08:14

Securistule, Ponta si Antonescu sunt deja la putere. Uite ca la Sanatate s-au apucat sa privatizeze, dupa planul lui Basescu, adica dupa instructiunile primite de la FMI. Ne vor taia accesul la asistenta medicala.
In rest, sunt habarnisti si nici nu-i intereseaza. Vor sa stea o vreme la butoane, sa apuce niste comisioane grase de la multinationalele carora le vor da cadou ce a mai ramas din Romania.

ciu 11-07-2012 - 05:11

RUSINEEE !!! TICALOSIE !!! HUOOO !!!
SA CRAPE UZURPATORUL !!!
LIBERALII S-AU MANJIT PE VECI DE VECI, ACUM NU SUNT DECAT NISTE PESEDISTI ORDINARI.

ciu 11-07-2012 - 05:24

liberal
imoral
liberal
imoral
liberal
imoral
liberal
imoral

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult