Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preşedintele Iohannis atacă Guvernul Ponta

Preşedintele Iohannis atacă Guvernul Ponta

scris de P.C.R.
10 afisari

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este „un scandal public”.
iohannis_otopeniPreşedintele Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Aeroportul „Henri Coandă”, la întoarcerea dintr-o deplasare în Polonia, în legătură cu modul de implementare a programului privind cardurile de sănătate.

„E o problemă reală, Guvernul a pregătit prost implementarea„, a spus Iohannis, menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi.

E un scandal public„, a spus şeful statului.
Președintele Klaus Iohannis a făcut, vineri, precizări cu privire la întâlnirile pe care le are cu premierul Victor Ponta. Șeful statului a declarat că nu are consultări săptămânare cu primul ministru , precizând însă că este o relaţie instituţională, cu sincopele de rigoare dar şi cu unele părţi bune.

”În momentul de faţă nu avem consultări săptămânale, avem consultări în formate politice şi consultări ocazionate de anumite evenimente specifice”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă acele consultări despre care premierul vorbea în urmă cu câteva luni, mai au loc, scrie Mediafax.

”Relaţia mea este exact relaţia pe care am definit-o la începutul mandatului, o relaţie instituţională, cu sincopele de rigoare dar şi cu unele părţi bune”, a adăugat președintele.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta a plecat ”pe cont propriu” în turneul pe care le-a efectuat în mai multe state arabe, şi că nu a discutat cu el în prealabil, adăugând că acesta l-a informat când a revenit în ţară că a avut ”nişte discuţii senzaţionale”.
Întrebat dacă a avut discuţii prelabile cu premierul înnainte de plecarea în turneul pe care l-a efectuat în mai multe state arabe, preşedintele a declarat: ”Primul-ministru, Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. M-a informat după ce a revenit în ţară că a fost acolo şi că a avut nişte discuţii senzaţionale, nu ştim exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune”.

Klaus Iohannis a mai spus că ”este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui”.

”Probabil aşa a înţeles premierul Victor Ponta că trebuie să se întâmple politica externă”, a menţionat Iohannis.

Întrebat cum doreşte să regleze aceste dinsfuncţionalităţi între cele două instituţii, Iohannis a răspuns: ”Foarte simplu, nu solicit lucruri extraordinare şi nici complicate. Solicit lucruri pe care şi domnul prim-ministru ar putea să le facă. O discuţie lămuritoare, înainte, ar putea ajuta”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult