Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preşedintele unic al PNL va fi ales în 17 iunie

Preşedintele unic al PNL va fi ales în 17 iunie

scris de M.A.
11 afisari

Preşedintele unic al noului PNL, rezultat din fuziunea formaţiunii liberale cu PDL, va fi ales într-un congres convocat în 17 iunie, la care vor participa 5.000 de delegaţi.

Decizia a fost luată sâmbătă.

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a aprobat convocarea congresului partidului în 17 iunie, la Bucureşti.

Conform anunţului făcut de către preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, preşedintele unic al partidului nu va putea fi ales de toţi membrii PNL, însă la congres vor fi convocaţi 5.000 de delegaţi.

De asemenea, liderii partidului au decis, sâmbătă, ca forul suprem de decizie al partidului să nu se mai numească Convenţie Naţională, ci Congres.

Până acum, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia PNL.

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, a prezentat în CNC modificările la statutul formațiunii.

El a precizat că PNL va avea patru paliere de conducere: Convenția Națională, redenumită Congres — forul suprem, Consiliul Național — organismul de dezbatere politică și de decizii, care se reunește ori de câte ori este nevoie, Biroul Politic Național — for în care se iau toate deciziile majore și din care fac parte aleșii la congres, liderii județeni, foștii președinți ai PNL, liderii grupurilor parlamentare și ai organizațiilor speciale și Biroul Executiv — pentru problemele curente.

Potrivit lui Bușoi, Biroul Executiv va fi format din președinte, un secretar general, patru prim-vicepreședinți pe domenii, aleși uninominal de CNC, opt vicepreședinți pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, aleși direct în CNC și care sunt incompatibili cu orice altă funcție în partid, opt președinți regionali, aleși de delegați doar din regiunea respectivă, 16 membri aleși de CNC care pot fi președinți de filiale, aleși pe listă.

El a mai spus că structurile la nivel județean rămân aceleași și că președinții de organizații speciale vor avea drept de vot în organizațiile județene.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult