Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preşedinţia PDL, ţinta unei moţiuni

Preşedinţia PDL, ţinta unei moţiuni

scris de A.B.
8 afisari

Monica Macovei, Sever Voinescu şi Cristian Preda doresc să depună moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL, la alegerile interne din 30 iunie, când va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară a partidului.

pdl

foto: ziarelive.ro

Cristian Preda a recunoscut că în şedinţa Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a solicitat derogare de la criteriul vechimii prevăzut în Statutul partidului, pentru candidaturile la funcţii în cadrul formaţiunii. El a menţionat că a solicitat această derogare întrucât nu a candidat la alegerile interne de anul trecut din PDL, spre deosebire de colegii săi Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, care au candidat atunci şi care au primit de anul trecut derogare de la criteriul vechimii. Cristian Preda a mai declarat că el, Monica Macovei şi Sever Voinescu vor iniţia o moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională Extraordinară din 30 iunie. Preda a precizat că încă nu au hotărât cine va conduce moţiunea şi că se vor consulta în acest sens. Emil Boc a anunţat, duminică seară, că la Colegiul Director al PDL s-a aprobat derogarea de vechime de la Statutul partidului pentru a candida la funcţiile de conducere, arătând că ar putea candida la Convenţia Naţională toţi cei care sunt membri de partid. „Astăzi s-a aprobat derogarea de vechime pntru cei care doresc să candideze pentru o funcţie de conducere, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al partidului. Această derogare s-a acceptat şi la Convenţia Naţională din mai 2011 şi astăzi , Colegiul Director a aprobat o asemnea derogare”, a precizat Emil Boc, menţionând că este vorba de o cutumă. Consiliul Naţional de Coordonare va stabili calendarul depunerii candidaturilor, a mai anunţat Boc. Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminică seară, că o convenţie naţională extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, iar marţi urmează să aibă loc o şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al partidului. Preşedintele demisionar a spus că la convenţie vor participa 1450 de delegaţi şi că de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparţinând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult