Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pricopie își păstrează postul. Moțiunea pe educație, respinsă

Pricopie își păstrează postul. Moțiunea pe educație, respinsă

scris de D.P.
1 afisari

Ministrul Remus Pricopie poate răsufla ușurat. Moțiunea simplă pe educație a fost respinsă de Camera Deputaților, cu 214 voturi împotrivă, 97 voturi pentru și 4 abțineri.

Pricopie își păstrează postul.

Pricopie își păstrează postul.

În moțiunea simplă inițiatorii, 99 de deputați PNL și PDL, au solicitat demisia ministrului Educației și retragerea Ordonanței de Urgență 49/2014.

Semnatarii moțiunii îi cereau ministrului Remus Pricopie abrogarea OUG 49/2014, finanțarea corectă a educației românești, descentralizarea reală și depolitizarea școlii românești, renunțarea la a treia sesiune de bacalaureat și rezolvarea de urgență a problemei manualelor școlare.

Prezent la dezbaterile din plen de marțea trecută, Pricopie a subliniat că Ordonanța 49/2014 corectează mai multe neclarități din Legea 1 pentru a face funcțional sistemul de învățământ și dă posibilitatea unităților de învățământ superior să organizeze colegii ca programe postliceale.

El a amintit că școlile profesionale care au fost desființate în urmă cu mai mulți ani au fost redeschise în parteneriat cu firmele și s-a ajuns la 36.000 de elevi care s-au înscris în învățământul profesional în sistem dual.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult