Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Prim-ministrul Victor Ponta a aterizat la Bruxelles, Băsescu nu a reacţionat

Prim-ministrul Victor Ponta a aterizat la Bruxelles, Băsescu nu a reacţionat

scris de Laurentiu Banches
14 afisari

Premierul însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, şi de cel al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a ajuns joi, 28 iunie, la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea Consiliului European ce va avea loc joi şi vineri.

Victor Ponta a ajuns la Bruxelles

Victor Ponta, care se află potrivit biroului de presă al Guvernului într-o vizită la Bruxelles între 28 şi 29 iunie, a anunţat că va participa înainte de reuniunea de la Consiliul European (CE), la o întâlnirea a liderilor social-democraţi şi a prim-miniştrilor acestei familii politice europene. Potrivit Agerpres, discuţiile la CE vor începe joi după-amiază, cu o dezbatere despre viitorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene (2014-2020), la aceasta participând şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Preşedintele CE, Herman Van Rompuy a menţionat în invitaţia adresată statelor membre că principala provocare la acest summit al UE este de a da, „mai mult ca niciodată, un semnal într-o manieră clară şi concretă că facem tot ce este necesar pentru a răspunde crizei”. Tot joi, dar seara, membrii Consiliului European vor examina, în vederea adoptării, ‘Pactul pentru creştere şi locuri de muncă, ocazie cu care Herman Van Rompuy va prezenta raportul cu privire la viitorul Uniunii Economice şi Monetare (EMU), elaborat de preşedintele CE în cooperare cu Comisia Europeană, Eurogrupul şi Banca Centrală Europeană.

Vineri, 29 iunie, la prânz, reuniunea Consiliului European va fi urmată de una a liderilor statelor din zona euro, la care va lua parte şi preşedintele BCE, Mario Draghi, urmând a fi analizate recentele evoluţii din zona euro.

În ultima lună, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au avut mai multe schimburi de replici pe fondul intenţiei prim-ministrului de a reprezenta România la Consiliul European din 28-29 iunie, în condiţiile în care şeful statului a insistat să conducă el delegaţia Bucureştiului la Bruxelles. Miercuri, Curtea Constitiţională a decis că preşedintele Băsescu trebuie să meargă în capitala Belgiei, la Consiliul European. Prim-Ministrul Ponta spune că va ţine cont doar decizia Parlamentului României. După decizia Curţii, Victor Ponta a reafirmat că la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles el va reprezenta punctul de vedere al României în baza mandatului dat de Parlament, în timp ce şeful statului nu are niciun fel de mandat pentru a fi prezent la reuniune.

10 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2012 - 12:50

DOMNULE PRIM- MINISTRU POPORUL ROMAN ESTE ALATURI de DUMNEAVOASTRA !

nicu 28-06-2012 - 13:03

reclama „zboara puiule zboara” , co-chilotul ponta zboara la bruxelles , ce fac chilotii in moldova chiloteaza avioane si o adaptare la banc si la situatia actuala ce fac co- chilotul ponta in avionul de bruxelles este inlocuit cu un pempers ca sa nu faca ceva moale in pantaloni, ps in(caca)(barca)rea catre cur(sa) bruxelles se face de la poarta spitalpenitenciar rahova, declaratiile de presa se fac in saloul oficial de 5 stele”adrian5case si gloantele din zambaccian” cu iesire prin peritoamigdalita tiroidiana parte stanga plaga impuscata prin zgariere consatatata de dr inimos bradisteanu si operat de dr chiulangita plastica antonescu.

Timotei 28-06-2012 - 13:30

pai, cand s-a exprimat poporul despre asta?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2012 - 13:44

Chiar nu stii TIMOTEI ! IN ZIUA cand TRAIAN BASESCU a TAIAT 25% de la bugetari si 15% se la BATRANI si COPII !EL si ai LUI mancau trufe si PATHE de FOIS GRAS iar 20 de milioane de ROMANI asteptau LOBODA si STEVIA !Dar tu nu ai luat la CUNOSTIINTA !

Timotei 28-06-2012 - 13:50

la repezeala unii il confunda pe presedinte cu pm-ul si parlamentul.
taierile facute de parlament, prin lege.

remi 28-06-2012 - 13:55

Sa stii ca a fost chiar asa cum spui !Vorbeam cu un ardelean si i-am zis:,,hai ca voi o duceti mai bine,ca sunteti mai instariti decit restul tarii”.Stii ce mi-a spus,?Ca a ramas doar mindria si demnitatea din ardeleni,ca alearga prin paduri dupa ciuperci si pe coclauri dupa stevie si urzici mai rau ca vagetarienii.Si ca le e rusine s a spuna cit sunt de saraci si ce sacrificii fac sa nu ramina fara curent.Ca le ei in sat suprema rusine e sa-ti taie curentul !

urbos 28-06-2012 - 17:35

Si demnitatea si mandria care le-au ramas, si alea li s-au stricat, de-au ajuns sa voteze Boci in continuare.
Ardelenii au ajuns niste cacati, daca nu cumva asa au fost dintotdeauna.

Timotei 28-06-2012 - 13:35

@ URBOS
Ce ne facem daca Basescu isi da sinuciderea, sau poate chiar de demite?
Sau invers.
Ha?

pathfinder 28-06-2012 - 17:52

„De demite” ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult