Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ședința noului PNL. Iohannis: Vrem o schimbare a puterii

Ședința noului PNL. Iohannis: Vrem o schimbare a puterii

scris de A.A.
2 afisari

UPDATE: Klaus Iohannis a prezentat strategia noului PNL, în prima ședință a partidului de după alegerile prezidențiale. „Vrem o schimbare a puterii în România. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD.”

„Există voci care spun că de ce nu cerem noi schimbarea de urgenţă a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur – PNL nou – care doreşte să preia puterea”, a spus Iohannis.

El a precizat că acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016, când vor fi alegeri parlamentare.

„Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii”, a afirmat Iohannis, care a menţionat că se vrea o „schimbare profundă”.

„Asta am înţeles de la cetăţenii care au votat”, a continuat Iohannis.

Conducerea noului PNL, rezultat din fuziunea PNL şi PDL, s-a reunit la Palatul Parlamentului. La prima şedinţă după alegeri a luat parte și noul președinte ales al românilor, Klaus Iohannis.

Prima ședință după alegeri a noului PNL.

Prima ședință după alegeri a noului PNL.

La şedinţa Biroului Politic Naţional al noului PNL iau parte liderii de organizaţii din întreaga ţară şi membrii conducerilor centrale ale celor două partide, la reuniune urmând să se discute legat de strategia politică de urmat după alegeri.

Lipseşte fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu, dar ia parte seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus.

La intrarea în sala de şedinţă, Iohannis a fost primit cu aplauze.

Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul II al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult