Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Primarii vor fi aleşi din primul tur

Primarii vor fi aleşi din primul tur

scris de P.C.R.
5 afisari

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, care este forul decizional, cu 174 de voturi „pentru”, 110 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

primari_alesiPotrivit legii adoptate, primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj.

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a declarat, după vot, că acest proiect este nedemocratic pentru că o minoritate poate să-şi impună opinia, favorizează cumpărarea de voturi, iar autoritatea se diminuează, informează Mediafax.

Reprezentanţii opoziţiei au criticat şi luni, la dezbaterea pe articole, acest proiect de lege semnat de mai mulţi parlamentari PDL şi PSD şi au precizat că vor vota împotrivă. Victor Paul Dobre (PNL) a arătat că proiectul reprezintă „încă un pas de îndepărtare de la valorile democratice”, „o eroare” şi „o delegitimare a celor aleşi în funcţia de primar„.

Aura Vasile (PSD) a spus că, dacă vor fi aleşi primarii într-un tur, vor exista primari care au obţinut 12-14%.

În replică, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a arătat că PDL susţine proiectul deoarece şi primarii trebuie aleşi din primul tur, la fel ca preşedinţii Consiliilor Judeţene.

Camera Deputaţilor este forul decizional în legătură cu acest proiect, Senatul l-a respins anterior.

1 comentariu

urbos 31-05-2011 - 14:26

S-a mai dus dracului o bucata mare din ce mai ramasese din democratie. Imbecilii aplauda. Si ling in continuare ca niste javre ce sint.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult