Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Primariile isi pot revendica terenurile nationalizate

Primariile isi pot revendica terenurile nationalizate

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Autoritatile locale isi vor putea revendica terenurile agricole pe care le-au avut in proprietate si care au fost nationalizate dupa 1945, conform unui initiative legislative adoptate miercuri in Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Anterior, reglementarea a fost respinsa de Senat. Aceasta modifica si completeaza legea privind restituirea terenurilor agricole si forestiere. Initiatorii propunerii au explicat: “Unitatile administrativ-teritoriale locale au fost excluse de la reconstituriea dreptului la proprietate asupra terenurilor agricole din extravilan, desi le-au avut in proprietate inainte de 1945, pana la nationalizare. In acest moment, terenurile agricole se afla in adminstrarea Agentiei Domeniilor Statului”. In opinia initiatorilor, restituirea acestor terenuri ar putea ajuta unele comunitati locale sa iasa din dificultatile economice cu care se confrunta in prezent. Textul adoptat prevede: “Unitatile administrativ-teritoriale locale care au detinut in proprietate terenuri agricole pot solicita reconstituirea dreptului de proprietate pentru intreaga suprafata detinuta in 1945”. Solicitarile de restituire se vor depune in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult