Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Primul discurs electoral al preşedintelui suspendat. Băsescu merge pe “cinste”

Primul discurs electoral al preşedintelui suspendat. Băsescu merge pe “cinste”

scris de R. C.P.
10 afisari

Traian Băsescu, preşedintele suspendat, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul său de campanie, că obiectivul său este câştigarea referendumului din 29 iulie. El a folosit obsesiv cuvintele cinste, cinstit – cu referire la celebra declaraţie a celor doi lideri USL, Ponta şi Antonescu, că guvernul actual este cel mai cinstit pe care l-a avut România –  Constituţie şi români. De aici a reieşit clar ca în această campanie astea sunt temele pe care le va aborda.

Primul discurs electoral al preşedintelui suspendat. Băsescu merge pe “cinste”

Băsescu a insistat că, deşi mulţi mizează că va pierde, pentru că este erodat de problemele prin care a trecut alături de guvern şi de majoritatea parlamentară într-o perioadă de criză economică, va câştiga la urne.
‘Aş vrea să spun că ceea ce a făcut USL nu este cinstit. Nu este cinstit să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituţiilor statului şi punerea lor la dispoziţia partidului şi pentru a legitima această incorectitudine şi lipsa de democraţie să începi să te ascunzi în spatele votului popular. De fapt, prin acest referendum USL vrea să-şi legitimeze reflexele totalitare. Nu ştie şi nu poate să guverneze dacă nu anexează partidelor, pe care le reprezintă Crin Antonescu şi Victor Ponta, instituţiile statului. Ei au rămas ancoraţi în modul de a guverna din perioada Iliescu şi Năstase, când funcţionau ca partid stat’, a spus Băsescu.
El a adăugat că cei de la USL nu au înţeles că în ultimii opt ani instituţiile statului s-au desprins de ‘practica de a acţiona la ordinul partidului’. ‘Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de două ori şi după opt ani de mandat şi trei ani de criză economică să-i ceri să obţină 51% din voturi. Şi totuşi sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi ceea ce am cerut şi cer celor care mă sprijină este victoria în referendum. Obiectivul meu, deşi poate părea o misiune imposibilă, este să câştig referendumul. Foarte mulţi pleacă de la premiza că, erodat de guvernare şi de problemele prin care am trecut alături de guvern şi de majoritatea parlamentară, voi pierde referendumul. Ei mizează pe faptul că românii pot fi păcăliţi. Am convingerea că românii vor fi cinstiţi cu preşedintele lor’, a punctat Băsescu.
El a mai spus că românii vor aprecia ceea ce a făcut, alături de guvern, în momentele dificile prin care România a trecut din punct de vedere economic. ‘Priveam la acţiunile guvernului: ele nu sunt cinstite şi românii nu pot fi părtaşi la necinste, chiar dacă au destule motive să fie supăraţi pe mine. Au încercat să modifice condiţiile de validare a referendumului prin ordonanţă de urgenţă. Nu este cinstit. Românii nu vor participa la acest joc necinstit‘, a conchis Băsescu, citat de Agerpres.

19 comentarii

briel 11-07-2012 - 21:57

For God’s sake !!

Atat va spun: nu cumva sa iesiti cu vreo caseta, document sau altceva incriminator mai devreme de doua (2) zile inainte de referendum. Lasati pramatia sa-i dea cu cinstea inainte pana cand puteti sa-l atacati solid si definitiv.

ein deutscher 11-07-2012 - 22:13

Asta trebuie PUS JOS rapid, definitiv si irevocabil! Doamne-ajuta!

camelia 11-07-2012 - 22:31

pompalaule, la referendum e imposibil sa voteze 9 milioane de romani, asa ca, da-ti limba cu shmirghel si da-i limbi intre degetele de la picioare, dupa ce va purta o saptamina ciorapi din plastic si nu se spala deloc. 🙂 O sa i-o mai sugi Kiorului mult si bine. Dar de scapat os a scapam de cele doua belele Ponta si Crinutza.

jan dinu 11-07-2012 - 22:36

PERFECTO !!!
Acum ies afara sa-mi admir – cameliile din gradina – !
JD-USA

ein deutscher 11-07-2012 - 23:08

1. De unde esti asa sigura ca e „imposibel”, securista tatii? Asa v-au spus la ultima sedinta de la doi si-un sfert?
2. Interesanta procedura. Asa te speli tu pe canini dimineata?
3. Ti-am mai spus sa vorbesti frumos! Nu e nimeni obligat sa-ti citeasca dejectiile pixelizate, care la tine sunt pe post de argumente. Cu alte cuvinte, asta ai pe post de argumente. Tipic pentru o securista. Astea fiind zise, n-ai decat sa (ma) injuri cat vrei. Dupa ce termini, injura si stalpul de telegraf de vizavi. O sa fie mai sensibil decat mine.

camelia 11-07-2012 - 23:30

Mai, cazatura, esti prost de putzi, si nici n-ar trebui sa-ti dau atentie, dar am mila pentru prosti. Bai, loazo, ministrul de interne, Ioan Rus, se stie ca e omul lui Basescu, are cu el si cu fetele lui afaceri de milioane de euro, si, pina si Mazare a spus de un milion de ori ca Ioan Rus este pionul otravit din psd. Singurl om care-l deranjeaza pe Rus, este Crin, care a avut instetimea de a-l face praf si pulbere pe Iliescu in fata lui Ponta, la care Ponta era sa paralizeze. Asa ca, pentru Rus, miza e Crin, pe care-l va debarca curind-curind. Hai ca ti-am dat prea multa atentie, panarama ce esti.

Europeanuul 11-07-2012 - 23:03

„Bine, mor eu. Dar o sa trag pe multi dupa mine”. Sau cam asa ceva a fost tonul…

Liniile de atac sint clare: justitia, Ponta, fortarea „pucista” a Constitutiei, decredibilizarea externa, acum si cinstea, samd.

Antonescu trebuie sa retrimita legea referendumului in Parlament, urgent, mai ales ca sint probleme si cu numarul de la recesamint.

Timotei 12-07-2012 - 00:11

Liberalii si cinstea??? HAHAHAHA, HIHIHIHI, HOHOHOHO !!!!

kiki 12-07-2012 - 05:31

traiasca kioru mai taie 25% traiti ar familia ta de miliardar piste pe ei de romani ca s multi da prosti

Aolica 12-07-2012 - 08:17

De cinstit, s-or fi cinstind intre ei Viktor si Criz, cu cate o bere la gard.
Altfel de cinste, nu stiu sa aiba.

Romeo2110 12-07-2012 - 08:20

In anul 2000, Ion Iliescu a vrut sa-l schimbe din functia de guvernator BNR pe Mugur Isarescu. A intervenit imediat oculta (adica evreii), si in ciuda legilor autentic democratice romanesti, si a legitimitatii din acel moment a a lui Iliescu & co, Isarescu a ramas guvernator BNR; si mai este si-n 2012.

Basescu, este mentinut in functie de evreii din spatele „organismelor democratice” de la Washington si Bruxelles.

Organismele nelegitime suprastatale, fac ordine ca pe vremea lui Stalin.
Incepem sa copnstientizam, ce inseamna neo-URSS-ul european

Detalii: INCEPUTUL NEOLIBERALISMULUI IN ROMANIA. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA)

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/07/12/inceputul-neoliberalismului-romania-scrisoare-isarescu-fed/

Aolica 12-07-2012 - 08:25

Ce bah, tu il contrazici pe Ponta?

ion 12-07-2012 - 08:50

eu nu inteleg cum mai sunt oameni care…dupa 8 ani de zile cu Chioru’ presedinte…mai pot sa-l sustina…uneori cred ca ne meritam soarta. multi prosti pe lumea asta! Voteaza DA la referendum!

Romeo2110 12-07-2012 - 09:09

Ieri, a avut loc o LOVITURA DE STAT date de UE, FMI si BM.

In momentul in care acestia isi vedeau anenintate marionetele, au intervenit brutal, pt ca sub masca contitutionalitatii sa poate jefui si distruge mai departe !

Ilie Serbanescu: BNR actioneaza la COMANDA EXTERNA:

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/01/05/ilie-serbanescu-bnr-actioneaza-la-comanda-externa/

Cine spune ca nu mai putem trai pe datorie? AUTORII MORALI AI INDATORARII ROMANIEI

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/02/03/cine-spune-ca-nu-mai-putem-trai-pe-datorie-autorii-morali-ai-indatorarii-romaniei/

“TRILATERALUL” MUGUR ISARESCU A SPUS ADEVARUL: sunt in aceste cercuri in care se discuta de viitorul omenirii, dar nimeni nu stie clar unde se indreapta lumea. CUGETARI DESPRE MINTI BOLNAVE DE CONSPIRATIE SI LOGICA SANATOASA

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/09/05/trilateralul-mugur-isarescu-a-spus-adevarul-sunt-in-aceste-cercuri-in-care-se-discuta-de-viitorul-omenirii-dar-nimeni-nu-stie-clar-unde-se-indreapta-lumea-cugetari-despre-minti-bolnave-de-consp/

Mihail Medrea 12-07-2012 - 10:04

Doamne fereşte să ajungă să-l înjure pe El Presidente chiar ai lui. Atunci chiar că ar fi vai de cozonacu’ nostru…

costin radu 12-07-2012 - 11:03

hai basescu rupele gura la toti care vor sa te dea jos

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-07-2012 - 21:23

P R E A C I N S T I T U L Yai-Yai ASIN si CONSTITUTIA ! …iarasi da dovada ca ne considera pe TOTi niste TROGLODITI ! Despre ce cinste pomeneste T. Basescu care lupta pt CONSTITUTIA pe care dorea sa o schimbe in urma cu 3 saptamani ,oferindu-si si functia prezidentiala ! Dar am avut si un moment de satisfactie cand a aparut SCAFANDRU RECUPERATOR ONACA fost de toate ! Simte el ca EPAVA trebuie …valorificata ,macar la PRET de FIER VECHI !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult