Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Prin suspendarea preşedintelui, USL şi-ar da autogol

Prin suspendarea preşedintelui, USL şi-ar da autogol

scris de A.B.
5 afisari

Theodor Paleologu crede că o suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar fi un autogol al USL, precizând că intenţia Uniunii Social Liberale este foarte riscantă.

paleologu

foto: badpolitics.ro

Liderul PDL Theodor Paleologu declară că solicitarea unei declaraţii de integritate academică din partea unui ministru desemnat nu e lucru obişnuit, e într-adevăr ceva care forţează nota. „Pe de altă parte, subiectul este foarte fierbinte în ultima vreme. Au fost multe acuzaţii de plagiat, multe probleme de acest gen, aşa că solicitarea preşedintelui are fără îndoială asentimentul multor oameni în societatea românească. Aşa că eu tare mă tem că preşedintele PNL a căzut într-o cursă, pentru că nu poţi pe o asemenea temă să declanşezi o procedură de suspendare a preşedintelui, nu este o temă populară, în opinia publică. Refuzul unei declaraţii de integritate academică nu poate fi punctul de plecare al unei suspendări a şefului statului”, afirmă Paleologu pentru RFI. În opinia acestuia, să declanşezi o procedură de suspendare a preşedintelui de la o chestiune care ţine de o exigenţă în privinţa integrităţii academice este foarte riscant!”. Paleologu este de părere că o declanşare a suspendării preşedintelui într-un asemenea context de condamnare a unui fost prim-ministru, de acuze de plagiat, de incompatibilităţi constatate este foarte riscantă. „Dar sigur, în politica românească se câştigă în general pe autogolurile adversarului. După părerea mea, suspendarea preşedintelui ar fi un autogol din partea USL-ului, indiferent de rezultatul la referendum, pentru că nu poţi suspenda preşedintele pe asemenea motive, că a solicitat ceva ce într-adevăr, e neobişnuit, dar e neobişnuit pentru că nici nu este foarte obişnuit ca ministrul Educaţiei să fie plagiator”. Lidreul PDL se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să nu cedeze: „Eu nu cred că preşedintele Băsescu va ceda. Eu cred că preşedintele întinde o cursă celor din USL şi iată că ei cad în această cursă”. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că dacă preşedintele Traian Băsescu nu îl va învesti luni pe Puiu Haşotti la Cultură, fără nicio declaraţie despre lucrările acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declanşarea procedurii de suspendare a şefului statului.

1 comentariu

digital 22-06-2012 - 21:29

lasă mă krețule,fie USL-ul cu autogolul și voi cu kârmaciul pe post de ancoră în Groapa Marianelor!
nu te fu-tă grija de autogoluri!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult