Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Principele Duda conferentiaza pe bani frumosi la Universitatea de Vest Timisoara

Principele Duda conferentiaza pe bani frumosi la Universitatea de Vest Timisoara

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Principele Radu Duda s-a obisnuit in ultimele sase luni sa conferentieze tot mai des la Universitatea de Vest de Timisoara (UVT).

 

Profesor de jurnalism chiar la UVT, Marcel Tolcea scrie pe blogul sau, http://marceltolcea.blogspot.com/, ca: “Alteta Sa a insemnat, pentru studentii nostri, un nesperat prilej de a afla ca netul nu e neaparat democratic, de vreme ce 70 la suta din componentele unei bombe atomice se pot achizitiona prin intermediul spatiului virtual”. Tolcea continua ideea spunand: “ceea ingrijoreaza cel mai mult este ca firma care l-a condus in amfiteatrele UVT pe Principe ar fi achizitionat o conferinta cu excesivul pret de criza de 3.000 de euro”. “E de asteptat, desigur, o pozitie a UVT in acest dezmat financiar in care preparatori, asistenti, lectori si conferentiari din cocioaba neregala a UVT sunt scuipati salarial cu un misto de euro per luna!”, conchide profesorul de jurnalism.

Care a fost ideea

Contactat telefonic, conf. univ. dr. Dan Radu Moga – cancelar responsabil cu problemele legate de suportul managementului universitar, imagine universitara si coordonarea activitatilor de secretariat la UVT – ne-a confirmat prezenta Principelui la Timisoara, precizand chiar ca si in aceasta luna acesta va fi iarasi prezent in Banat. “Ne-am fi dorit sa fie prezent chiar mai mult insa agenda sa nu i-a permis. Este un ciclu de patru conferinte care au fost realizate. La inceput a fost o discutie doar cu studentii de la Stiinte Politice, Alteta Sa dorind sa se adreseze unui numar limitat de studenti de la aceasta sectie. Insa, pe parcurs, Principele, s-a exprimat ca vrea sa se adreseze si studentilor de la drept si atunci conferintele au capatat un caracter mai larg”, a explicat Moga. Intrebat de reporterul ziuaveche.ro daca Universitatea a platit 3.000 euro pentru ca Duda sa sustina astfel de prelegeri Moga nu a mai fost atat de convingator in raspunsuri: “Stiu ca Alteta Sa a venit direct la Universitate si apoi discutiile s-au purtat dinspre Facultate spre Senat. Ideea a fost sa largim cadrul de prezenta la aceste conferinte”. Totusi, Moga nu a exclus posibilitatea ca UVT sa fi platit aceasta suma catre Principe insa ne-a promis ca se intereseaza asupra subiectului. “Trebuie vazut daca Universitatea plateste acest onorariu pentru prelegeri si sa vedem daca i se platesc direct sau daca nu cumva organizatorul conferintei face acest lucru”, a mai adaugat cancelarul UVT. Si daca in prima instanta cancelarul a fost extrem de amabil, in momentul in care i-am solicitat sa ne furnizeze clar aceste informatii s-a scuzat spunand: “Eu am iesit pe coridor sa raspund la acest telefon. Este un amfiteatru cu studenti care ma asteapta. Este ora 15. Nu am cum, nu am cum.” Totusi, conf. univ. dr. Dan Radu Moga ne-a promis ca directioneaza solicitarea noastra catre rectorat de unde avem sa asteptam un raspuns. Pe care inca il asteptam.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult