Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Printisorii Constantei se rascoala impotriva radarelor

Printisorii Constantei se rascoala impotriva radarelor

scris de Ziua Veche
3 afisari

Doi alesi pesedisti au fost enervati de cele 684 de radare plantate pe drumurile gaurite ale patriei, vineri de Politia Rutiera, si s-au gandit sa modifice Ordonanta de Urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.Senatorul Alexandru Mazare, fratele primarului, si deputatul Eduard Martin, fiul fostului prefect de Constanta, si-au prezentat duminica initiativa conform careia aparatele radar fixe si mobile sa fie amplasate in apropierea unitatilor de invatamant, a pietelor, targurilor, spitalelor si pe orice sector de drum public cu risc sporit de accidente.

Cei doi s-au justificat:

@ “Zilele trecute, desi statiunea Mamaia era fara turisti, pe sosea erau sase radare. Pentru ca soseaua era libera, soferii erau panditi pentru a fi sanctionati daca depasesc viteza regulamentara”.

@ “Actiunile politistilor, radarele puse pe drumurile patriei noastre, s-au transformat mai mult intr-o vanatoare de carnete, iar de multe ori politistii actioneaza pe baza unui plan, avand norme de facut din amenzile aplicate. Si, din pacate, efectul nu este cel dorit, adica desi avem radare, aparatura sofisticata, constatam ca numarul accidentelor rutiere si al victimelor este in crestere”, a declarat Mazare.

Cei doi alesi PSD propun in proiectul lor ca monitorizarea traficului cu aparate radar sa se faca pe 10% din lungimea autostrazii, pe 15% din lungimea drumului expres sau european si pe 20% din lungimea totala a celorlalte categorii de drumuri.

O alta prevedere se refera la informarea soferilor referitor la zonele supravegheate cu radare si la publicarea in Monitorul Oficial a sectoarelor de drum monitorizate, cu cel putin cinci zile inainte de aplicarea masurilor respective.

In ceea ce il priveste pe Eduard Martin exista o explicatie: conform declaratiei de avere are doua jeep-uri, un Wrangler si un Grand Cherokee, si trei motociclete – o Honda si doua Yamaha.


Alexandru Mazare insa, dupa modelul fratelui sau primar al Constantei, n-are pe numele sau decat un biet Cielo Daewoo, vechi de 16 ani. El se plimba, insa, intr-un Pontiac GT (vezi foto)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult