Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Prinţul Charles, la Cotroceni

Prinţul Charles, la Cotroceni

scris de A.B.
3 afisari

Prinţul Charles îi va face, luni, o vizită peşedintelui Traian Băsescu. Charles este aşteptat la Cotroceni în jurul oreleor 11.30.

basescu si charles

foto: corectnews.com

Traian Băsescu îl aşteaptă luni, la Cotroceni, pe Prnţul Charles. Este a doua vizită a prinţului la Cotroceni, Băsescu primidu-l şi anul trecut, în luna mai. Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit miercuri după-amiază într-o vizită privată în ţara noastră pentru a petrece câteva zile de vacanţă. Preşedinta Fundaţiei Mihai Eminescu, Caroline Fernolend, a declarat, pentru Agerpres, că este posibil ca prinţul Charles să ajungă la reşedinţa sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului, dar şi în localitatea Viscri, din judeţul Braşov, unde are o proprietate la care se fac lucrări de renovare. Potrivit acesteia, prinţul Charles va sta în România până luni. De câţiva ani, moştenitorul coroanei britanice vine în fiecare primăvară în România. Ultima sa vizită a avut loc în luna mai a anului trecut, când a petrecut mai multe zile la Valea Zălanului, un cătun cu doar 150 de locuitori din zona Baraolt, unde a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani, pe care le-a renovat şi le-a transformat în reşedinţă temporară. Preocupat de conservarea monumentelor istorice, prinţul Charles s-a implicat în ultimii ani într-un program de reabilitare a mai multor sate săseşti întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO.

2 comentarii

Ciu Huhu 08-06-2012 - 16:44

Face printul Charles o imensa greseala ca-i cinta-n struna,ca viziteaza pe dictatorul Basescu!

salut 09-06-2012 - 17:26

Ha, ha, ha,
Pai ce sa faca si el? Fuge pe unde poate….stie el de cine 🙂 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult