Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Prioritățile lui Iohannis

Prioritățile lui Iohannis

scris de R. C.P.
2 afisari

Klaus Iohannis, afirmă că prioritățile sale, în cazul în care ar câștiga funcția supremă în stat, vor fi securitatea națională, transformarea economiei într-una „foarte performantă” și schimbarea felului de a se face politică în România.

Prioritățile lui Iohannis

Prioritățile lui Iohannis

Președintele trebuie să vină cu o viziune pentru România și, în momentul de față, în contextul geopolitic complicat în care ne găsim acum, avem câteva priorități care pot fi definite ca principale. În primul rând, este securitatea națională, care trebuie să fie un prim obiectiv, trebuie să fie o preocupare nu doar a președintelui, ci și a tuturor instituțiilor care au o implicare în acest domeniu.

O a doua prioritate, care ține strict de prima, este economia României. Trebuie să reușim, în foarte scurt timp, să transformăm economia României dintr-o economie în recesiune tehnică într-una foarte performantă. Acest lucru nu este un slogan electoral, este o necesitate națională, fiindcă altfel nu vom fi în situația să putem să facem față riscurilor pe care le vedem peste tot în jurul nostru.

O a treia prioritate, pentru mine și pentru cetățeanul român, este schimbarea felului în care se face politică în România. Aceasta este oferta pe care o fac electoratului, vreau să schimbăm felul în care se face politică, pentru a fi mai performanți, pentru a fi o țară așezată, pentru a putea avea o Românie a respectului, a prosperității și a locurilor de muncă”, a declarat joi Iohannis, în cadrul unui interviu acordat RRA.

În ce privește Constituția României, candidatul ACL subliniază că aceasta nu este una „rea”, comparativ cu constituțiile altor state, dar ar vrea să fie modificate reglementările privind imunitatea președintelui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult