Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Probleme de politică externă: Întâlnire Ponta-Băsescu

Probleme de politică externă: Întâlnire Ponta-Băsescu

scris de M.A.
1 afisari

Săptămâna viitoare, premierul Victor Ponta va avea o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe teme de politică externă, în care prim-ministrul şi-a făcut o viziune diferită faţă de cea a şefului statului.

Victor Ponta si Traian Basescu

Victor Ponta si Traian Basescu (foto: presidency.ro)

„Săptămâna viitoare am stabilit o întâlnire cu preşedintele ţării, pe mai multe teme de politică externă. Sunt câteva teme de politică externă în care am o viziune diferită de a domnului preşedinte Băsescu şi săptămâna viitoare vom avea o discuţie extinsă pe aceste teme, pentru că politica externă este un domeniu în care nu e bine să vorbim pe două voci. E bine să vorbim pe o singură voce, a României, dar după ce ne consultăm şi ajungem la o poziţie comună”, a spus Victor Ponta, după ce s-a întors de la Bruxelles.

El a subliniat că Guvernul are atribuţii proprii în politica Externă, tranmite Agerpres.

„Respect prevederile constituţionale privind rolul preşedintelui României, indiferent cum se cheamă acesta şi atribuţiile pe care le are referitoare la politica externă, dar în egală măsură Guvernul are propriile atribuţii”, a afirmat şeful Guvernului.

1 comentariu

Morkova Vesela 11-05-2012 - 14:11

Imi pare bine sa-l vad pe domnul Ponta prin preajma domnului Basescu, astfel mai prinde si dansul un pic de eleganta politica, iar cand o sa vina la noi la liberali o sa fie deja maturizat.
Cat despre domnul Antonescu, care o sa-si faca partidul dobrogean din lipoveni si turci, acesta in alianta cu UDMR-ul o sa devina ca un fel de pacoste politico-etnica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult