Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Proiectul Legii educatiei adoptat de Guvern

UPDATE Proiectul Legii educatiei adoptat de Guvern

scris de Ziua Veche
3 afisari

. 

UPDATE 11.50

Executivul a adoptat luni, in sedinta extraordinara, proiectul Legii educatiei, acesta urmand sa fie inaintat Parlamentului spre dezbatere si adoptare.


 

La finalul sedintei, Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a declarat ca universitatile de stat cu facultati de studiu in limba materna a minoritatilor vor avea neaparat un protector provenind din acele facultati, potrivit Agerpres. “Eu consider ca o natiune puternica este o natiune care ii respecta pe cei din jurul sau, care respecta minoritatile si de aceea am introdus foarte multe lucruri pe care le-am discutat cu partenerii nostri de la UDMR. Din ceea ce am convenit initial, nu am scos nimic, ci, dimpotriva, am introdus anumite ajustari in ceea ce priveste invatamantul superior si reprezentativitatea in cadrul universitatilor care au linii de studiu in limba materna”, a adugat ministrul.

Executivul va solicita Parlamentului ca proiectul de lege privind educatia nationala sa fie dezbatut in regim de urgenta si adoptat pana la sfarsitul actualei sesiuni, a declarat premierul Emil Boc, la inceputul sedintei de Guvern de luni. Potrivit Mediafax, acesta a mai adugat ca, “obiectivul nostru este acela ca, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, pana la sfarsitul lunii iunie, proiectul de lege sa fie aprobat, astfel incat proiectul important al legii educatiei nationale sa intre in vigoare incepand cu acest an”. Principalele modificari propuse de acest proiect vizeaza introducerea obligativitatii invatamantului pana la varsta de 16 ani si a claselor pregatitoare, dar si introducerea clasei a IX-a in invatamantul gimnazial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS