Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Propunera lui Ponta: Mircea Dusa, premier interimar

Propunera lui Ponta: Mircea Dusa, premier interimar

scris de Doru Dragomir
13 afisari

Ponta spune că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Duşa, să fie premyier interimar.

Mircea Dusa si Victor Ponta
Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima şedinţă a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia mea şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar până se desfăşoară toate procedurile prevăzute de Constituţie pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit preşedintelui Iohannis şi o propunere ca să ştiu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie”, a declarat premierul demisionar Victor Pota.

Întrebat când a luat această decizie şi dacă s-a consultat cu miniştrii, Ponta a spus că aseară a vorbit cu Oprea şi cu alţi miniştri care l-au susţinut şi cărora le-a spus că aceasta este decizia corectă.

„Le-am spus că asta este decizia corectă pentru că în ţară este o stare de tulburare, de incertitudineşi că este păcat să stricăm ce am făcut bun până acum. Noi suntem o echipă guvernamentală, o echipă de coaliţie şi era normal să luăm o asemena decizie. (…). Problemele nerezolvate le va rezolva viitorul premier”, a conchis Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale. Ponta consideră că supărarea cetăţenilor nu trebuie să degenereze în violenţă stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluţie.

„Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa din nou legitimă de a avea responsabilităţi mai mari decât cele ale patronilor de la firma respectivă. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o mare greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici în seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor, sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi, evident, începând cu ziua de astăzi, îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit, şi al Guvernului României şi fac acest lucru, pentru că în anii în care am făcut politică, rezist la orice bătălie cu adversarii politici, niciodată însă nu mă bat cu oamenii şi cred că ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit”, a spus premierul Victor Ponta.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult