Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Propunerea de suspendare a lui Băsescu primită cu reţinere

Propunerea de suspendare a lui Băsescu primită cu reţinere

scris de Ziua Veche
35 Afisari

.Liderii politici la care şeful PSD Victor Ponta a făcut apel pentru susţinerea unui demers de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte au dat răspunsuri ezitante. În fapt, nici liberalii, nici minorităţile, nici udemeriştii, citaţi de Agerpres, nu au dat un semnal clar că s-ar ralia propunerii făcute de liderul PSD.


Crin Antonescu, preşedinte PNL 

 

@ “Nu la liberali e o întrebare dacă ar vota pentru suspendarea preşedintelui sau nu. Suntem primii care am vorbit despre suspendare. (…) Nu e nevoie ca Victor Ponta să insiste la PNL. Eu mă bucur că PSD, care a avut nişte oscilaţii în această privinţă, a ajuns la concluzia că, dacă e nevoie, Traian Băsescu trebuie suspendat. După părerea mea, promulgarea unei legi adoptate prin infracţiune este un motiv de suspendare (…) PNL a spus tot timpul că obligaţia partidelor din opoziţie este să caute şi să găsească o soluţie politică pentru guvernarea României. Trebuie să avem cât mai curând un guvern, altul decât Cabinetul Boc. Dacă preşedintele se face obstacol, împiedică o asemenea formulă, încalcă Constituţia în mod evident şi e nevoie de suspendarea preşedintelui pentru a da o soluţie ţării, suntem primii care nu vom avea o ezitare să o facem (…) Avem nevoie de 236 de voturi. Este aceeaşi problemă a majorităţii parlamentare şi pentru suspendare şi pentru moţiune de cenzură”.

Varujan Pambuccian, liderul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor 

@ “Solicitări din acestea la televizor am văzut multe, dar discuţii serioase nu am avut decât cu cei din arcul guvernamental. Noi suntem deschişi la orice fel de discuţii, cu oricine, pe orice fel de temă, dar pentru asta trebuie să facă un pas şi ceilalţi ca să discute cu noi. (…) Pe fond deciziile grupului nostru se iau în grup, nu se iau de către o persoană. Spre deosebire de multe dintre partidele politice, la noi chiar se iau deciziile de către toţi, nu decide unul pentru altul. Răspunsul îl dă grupul printr-un vot, printr-o discuţie lungă, noi aşa funcţionăm”.

Fekete Szabo Andras Levente, liderul senatorilorUDMR

@ “Nu cred că este momentul, la ora actuală, să ne ocupăm de suspendări şi de bulversarea situaţiei politice, mai ales la acest nivel. Nu este oportun deloc în acest moment să ne ocupăm de aşa ceva. Sunt destule necazuri din punct de vedere economic şi trebuie să ne ocupăm de scoaterea României din criză, nu să o băgăm şi mai adânc în criză”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult