Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD: 50.000 de romani mor anual din cauza sistemului sanitar

PSD: 50.000 de romani mor anual din cauza sistemului sanitar

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Senatorii PSD care au depus la Senat motiunea simpla cu titlul „Sanatatea – intre umilinta oamenilor si neputinta Ministerului Sanatatii”, ca sistemul medical este in haos generalizat. Semnatarii motiunii acuza faptul ca anual in Romania se inregistreaza in medie 250.000 de decese, 50.000 dintre acestea fiind decese ce puteau fi evitate.

„Asadar, in fiecare an, unul din 5 romani moare cu zile. Realizarile din programul de guvernare, transpuse in practica de Ministerul Sanatatii, se pot reduce la un singur cuvant: Haos! Guvernul Boc, Ministerul Sanatatii, ministrul Cseke Attila dorm linistiti! Nu vad, nu aud strigatul de disperare al bolnavilor ramasi fara medicamente, al cadrelor medicale ramase fara salarii, cel putin la limita subzistentei, al medicilor care emigreaza in masa”, afirma senatorii PSD in textul motiunii, potrivit Mediafax.

PSD acuza, in textul motiunii simple, ca plata datoriei spitalelor, in suma de aproape 800 milioane lei, face ca respectarea legii de catre spitale sa devina „optionala”, unele datorii fiind inregistrate cu incalcarea legii finantelor publice.

PSD mai acuza emigrarea fara precedent a medicilor si a asistentelor medicale, aratand ca in ultimii 3 ani 8.331 de medici au solicitat si au obtinut de la Ministerul Sanatatii certificate de conformitate necesare pentru a practica profesia in strainatate.

Social-democratii solicita in motiune reconsiderarea finantarii sistemului sanitar si alocarea a cel putin 6% din PIB pentru sanatate in anul 2011 si urmatorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetara pentru sustinerea programelor nationale de sanatate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical si gasirea de solutii stimulative care sa stopeze migratia medicilor si a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar romanesc.

0 comentariu

contor 16-03-2010 - 14:35

:)) mai intalnesc des cazuri pe diferite site-uri in care se trezeste cate unul sa zica chestii de genul: calculatoarele si internetul sunt diavolul. Cred ca nu realizeaza ca mesajul este chiar scris la un calculator si postat de catre el pe internet.

columbo 16-03-2010 - 17:01

Domnule, articolul e excelent si Ziua Veche merita felicitata pentru initiativa, ca si dl Ghitiu pentru traducere.
Cat despre „contor”, Dumnezeu se foloseste uneori si de dracu’ ca sa-si aduca la indeplinire planurile. Dar asta nu inseamna ca dracu nu e dracu.

the 16-03-2010 - 18:42

inca o tâmpenie pe lumea asta, supusa diavolului computer, cu care de altfel toate forurile religioase se manifesta pe internet …
Paul Ghitiu o fi stiind engleza, dar la capitolul limba româna nu sta prea stralucit.

Ovidiu Hurduzeu 17-03-2010 - 22:22

Felicitari! Cei care nu traiesc intr-un sistem tehnologic nu au cum sa inteleaga caracterul lui satanic. Calculatorul nu exista de unul singur, in mijlocul naturii, ci intr-o retea economica si sociala, o societate tehnologica. In aceasta societate tehnologica totul este subordonat factorului tehnologic – deci vorbim de o societate totalitara. Intr-o astfel de lume, nu pot fi „fericiti” decat cei care imprumuta ceva din comportamentul robotic al masinii. Oamenii normali nu se pot adapta decat cu pretul schingiuirii propriei lor naturi umane. Recomand spre edificare „Manifestul Unabomber” inclus in cartea „Unabomber, profetul ucigas” (Editura Logos, Bucuresti, 2007)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS