Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD a anunțat o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

PSD a anunțat o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

scris de Misu Andrei
80 Afisari

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că PSD va depune o moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui pentru „bătaia de joc la adresa antreprenorului român”.

Grindeanu a precizat că PSD va depune și amendamente la buget pentru a le plăti minerilor „drepturile restante”.

„Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ce a văzut o țară întreagă: bătaie de joc la adresa antreprenorului român. În loc să-i ajute, el nu face acum decât să blocheze un program de finanțare de 500 de milioane de euro. După dezbaterile pe buget vom face o moțiiune simplă împotriva domnului Năsui”, a declarat el.

Claudiu Năsui ar urma să fie al doilea ministru din Guvernul Cîțu vizat de o moțiune simplă, după cea depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, care însă a fost respinsă.

Marcel Ciolacu anunțat încă de săptămâna trecută o moțiune împotriva ministrului Economiei, afirmând că „există suspiciuni clare de măsluire” în privința Măsurii 3 pentru granturi de investiţii, menită să sprijine firmele care au nevoie de investiții în perioada pandemiei. În replică, Năsui a declarat că nu este nicio problemă că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor.

„Am luat act de anunțul președintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenția de a depune o moțiune împotriva mea în Parlament. Am văzut și motivul. Nu este nicio problemă că am avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3). Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie și 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informație relevantă pe ea. Așadar, nici vorbă de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent și pentru că asta vreau să se întâmple și cu administrația din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul în care PSD depune moțiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziție de STS”, a spus Claudiu Năsui.

Mai mult, ministrul Economiei a anunțat că va depune o plângere la DNA cu privire la posibile fraude în legătură cu programul prin care sunt acordate granturile nerambursabile în valoare de 550 de milioane de euro din fonduri europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult