Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD a contestat la CCR Legea cadru a salarizarii

PSD a contestat la CCR Legea cadru a salarizarii

scris de M.A.
2 afisari

PSD a depus, joi, la Curtea Constituţională, o sesizare privind neconstituţionalitatea Legii cadru a salarizării, reclamând încălcarea articolelor 53 şi 44 din Constituţie.

Senatorul PSD Dan Şova a precizat, pentru MEDIAFAX, că sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de social-democraţi invocă încălcarea mai multor articole din Constituţie , cele mai importante fiind la articolul 1 alineat (5), articolul 44 şi articolul 53 alineat (3). Şova a afirmat că, în opinia PSD, legea cadru a salarizării contravine articolul 53 din Constituţie, care face referire la restrângerea temporară a unor drepturi.

PSD invocă în sprijinul contestaţiei şi decizia Curţii Constituţionale, care a statuat că reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor poate fi constituţională numai dacă este valabilă până la 31 decembrie 2010. De asemenea, în contestaţia PSD se face trimitere şi la articolul 44 din Constituţie, coroborat cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Social-democraţii apreciază că reducerea peste o anumită limită sau peste o anumită perioadă a drepturilor salariale este considerată încălcare a dreptului la proprietate, lucru confirmat şi de mai multe instanţe de drept comun, care au dat câştig de cauză în procesele îndreptate împotriva reducerii cu 25%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult