Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD a decis sa nu intre la guvernare daca trece motiunea de cenzura

PSD a decis sa nu intre la guvernare daca trece motiunea de cenzura

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Social-democratii au dat un semnal clar ca exclud posibilitatea de a intra la guvernare, in cazul in care reusesc sa darame Cabinetul Boc printr-o motiune de cenzura. Singura varianta acceptata in acest caz este cea a alegerilor, la termen sau anticipate, a decis in unanimitate Comitetul Executiv (CEx) al partidului. Nici guvernarea alaturi de PDL, nici alaturi de PNL si UDMR, si nici una de uniune nationala nu ii satisfac pe pesedisti.


CEx a oficializat decizia de nu sustine nicio formula guvernamentala pana dupa alegeri, adoptand o rezolutie oficiala in acest sens. Pesedistii afirma ca exista masuri viabile de iesire din criza, propunand impozitare diferentiata, TVA diferentiat si cresterea punctului de pensie la 45%. Presedintele partidului, Victor Ponta, a prezentat liderilor de filiale patru optiuni pentru cazul in care actualul Guvern ar fi demis si ar fi necesara formarea unui nou Cabinet: prima ar fi intrarea la guvernare alaturi de PDL, a doua, un Guvern de uniune nationala sau de tehnocrati cu sprijin parlamentar PSD, a treia ar fi fortarea unei coalitii alaturi de PNL si UDMR, si, in fine, a patra, cea a intrarii la guvernare abia dupa un nou rand de alegeri. Ponta chiar si-a exprimat optiunea pentru fortarea alegerilor anticipate, argumentand cu un sondaj in care PSD ar intruni 37% din optiunile electoratului, PDL, 28%, iar PNL, 24%. De altfel, liderul PSD s-a aratat un suporter al alegerilor anticipate inca din 5 mai, cand a afirmat ca actualul Guvern “trebuie sa plece” si ca, desi nu este un moment potrivit, un nou scrutin ar putea fi solutia pentru redresarea economica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult