Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD a păcălit PNL cu alegerea primarilor din primul tur?

PSD a păcălit PNL cu alegerea primarilor din primul tur?

scris de P.C.R.
2 afisari

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier al preşedintelui Băsescu, crede că adoptarea legii alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin este rezultatul unei înţelegeri între PDL şi PSD, beneficiarii modificărilor actului normativ.

Sebastian Lazaroiu

Sebastian Lazaroiu

Sebastian Lăzăroiu e de acord cu Cristian Pârvulescu în ceea ce priveşte realegerea a 90% dintre actualii primari, lucru care avantajează în mod cert principalele partide furnizoare de primari.

„Mie mi se pare clar că PDL şi PSD au avut un târg subteran pentru susţinerea acestui proiect de lege. Nu se va schimba mare lucru după alegerile din 2012, cei care sunt acum în funcţii vor fi şi atunci”, a declarat pentru Realitatea.net, Lăzăroiu.

Acesta este de părere că în momentul de faţă, PNL este dezavantajat din două puncte de vedere: „PNL pierde o dată pentru că are puţini primari şi a doua oară pentru că va fi nevoit să susţină candidaţii PSD, fiind în alianţa asta USL„.

„90% dintre actualii primari vor fi realeşi. Vor deveni eterni prin noua lege”, a spus analistul politic Cristian Pârvulescu pentru Realitatea.net.

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, care este forul decizional, cu 174 de voturi “pentru”, 110 voturi “împotrivă” şi 3 abţineri. Potrivit legii adoptate, primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj.

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a declarat, după vot, că acest proiect este nedemocratic pentru că o minoritate poate să-şi impună opinia, favorizează cumpărarea de voturi, iar autoritatea se diminuează, informează Mediafax.

Citeşte mai mult despre alegerea primarilor din primul tur

1 comentariu

Viorica Ianc 31-05-2011 - 20:29

Si daca PNL-istii s-au lasat pacaliti doar de vazul lumii ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult