Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD a scos din motiune citatul din Eminescu

PSD a scos din motiune citatul din Eminescu

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Senatorul PSD Dan Sova a citit, miercuri, in fata senatorilor si deputatilor, motiunea de cenzura initiata de PSD in urma angajarii raspunderii de catre Guvern pentru proiectele de lege continand masurile de austeritate.


PSD a renuntat, in varianta de text citita miercuri in plenul reunit al Parlamentului, la motto-ul din Mihai Eminescu, prezent in proiectul de motiune distribuit luni. Varianta de motiune aprobata de conducerea PSD la BPN de luni incepea cu un citat din Eminescu: „Azi, cand fraza lustruita nu ne poate insela,/ Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este asa?”. Motiunea a fost citita in absenta ministrilor, secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, motivand ca Guvernul este convocat in sedinta saptamanala. PSD a acuzat, prin motiunea de cenzura, „incoerenta” si „incapacitatea” guvernelor conduse de Emil Boc, aratand ca masurile de austeritate propuse de Executiv constituie „agresiune asupra drepturilor si libertatilor cetatenesti”. „Aceasta motiune de cenzura are ca scop blocarea genocidului social pe care taierea pensiilor si a salariilor il va produce. Cei care vor vota aceasta motiune de cenzura voteaza impotriva condamnarii la saracie si la faliment a milioane de romani. Cei care nu vor vota aceasta motiune trebuie sa isi asume, fiecare in parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care il vor produce in Romania”, a spus Sova. PSD acuza Guvernul, prin motiune, de „lipsa unui program coerent si eficient anticriza”, de „populism”, „demagogie” si „minciuna”, de „ignorarea partenerilor sociali”. Social-democratii considera ca masurile de reducere a salariilor si pensiilor nu vor avea efectul scontat si vor duce la adancirea crizei economice.

0 comentariu

oblioo 08-03-2010 - 16:06

Prin acest referendum au creat un precedent. Rambursarea datoriei externe trebuie sa se faca doar in conditiile existentei unei cresteri economice si sa reprezinte un procent din procentul de crestere economica.
Atunci cand se face un imprumut, riscurile trebuie sa fie impartite intre creditor si cel creditat. Unii creditori nu vor sa accepte niciun risc, vor doar sa numere banii sau sa-i plimbe dintr-o parte in alta.

Rasputin 08-03-2010 - 18:04

…nu trebuie să mire pe nimeni.
Vă amintiţi ce atitudine duşmănoasă au avut faţă de România?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult