Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD acuză exact lucrurile pe care le-au făcut guvernările sale

PSD acuză exact lucrurile pe care le-au făcut guvernările sale

scris de Misu Andrei
66 afisari

Tabăra PSD-UDMR are 228 de voturi, cu cinci voturi sub necesarul de 233 pentru demiterea Guvernului Orban. De unde ar putea veni voturile necesare pentru demiterea Guvernului, în contextul coalizării partidelor de dreapta în jurul Partidului Național Liberal? Citiți explicațiile în articol.Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14:00, au decis Birourile permanente reunite. Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă.

foto facebook PSD

PSD a depus la Parlament moțiunea numită „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”. Potrivit acesteia, guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere.

Moţiunea este semnată de 208 parlamentari de la PSD şi UDMR, transmite Agerpres citând surse politice.

„Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă nu doar pentru că această măsură de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, dar – mai ales! – pentru că adoptarea acestor modificări se face în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere. Standardele europene electorale au fost stipulate exact pentru combaterea unor astfel de tentaţii ale partidelor de a schimba regulile în timpul jocului şi de a-şi crea astfel un avantaj în competiţia electorală”, arată iniţiatorii demersului antiguvernamental.

Potrivit documentului, prin moţiunea de cenzură se sancţionează tocmai încălcarea gravă a standardelor electorale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult