Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal

PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal

scris de A.P.
9 afisari

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.
liviu_dragnea_Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miză a dezbaterilor fiind reducerea TVA. La discuţii participă şi premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea (UNPR) şi, din partea ALDE, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi ministrul Daniel Constantin.

Este prima reuniune a liderilor Coaliţiei, după revenirea din concediu a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. Referitor la discuţiile tehnice dintre reprezentanţii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea a susţinut că nu s-a ajuns la nicio soluţie şi că reducerea TVA etapizat – la 20% de anul viitor şi din 2017 la 19% – a fost doar o propunere a liberalilor.

UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, în timp ce ALDE susţine în continuare reducerea la 19%.

Parlamentul dezbate începând de luni, în sesiune extraordinară, reexaminarea proiectului noului Cod fiscal, Senatul fiind prima Cameră convocată să ia în discuţie solicitarea preşedintelui, Camera Deputaţilor, for legislativ decizional, urmând să se reunească după ce Senatul se va fi pronunţat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult