Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD fermecat de discursul stalinist al lui Iliescu

PSD fermecat de discursul stalinist al lui Iliescu

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

UPDATE  20,37 Adrian Nastase a fost reales presedintele Consiliului National al PSD.

Ion Iliescu a defilat in fata delegatilor la Consiliul National cu un discurs ca in vremurile lui de glorie, fiind aplaudat frenetic, in picioare, de toti cei prezenti. Fostul secretar de partid din regimul comunist a comparat actuala putere cu un Visinski roman, despre care a amintit ca in 1946 a desfiintat Senatul, i-a afurisit pe cei care denigreaza revolutia din decembrie si a facut un pic de ordine in partid.

 

 

Mai mult, i-a transmis lui Gheorghe Nichita sa stea cuminte la locul lui ca are destule functii, respectiv sa-l lase pe Adrian Nastase sa iasa linistit presedinte al Consiliului National. Ion Iliescu a tinut sa relateze ce inseamna pentru el pesedistul serios: el relatat ca a primit o scrisoare de la un sef de organizatie comunala, in varsta de 82 de ani, care i-a transmis ca PSD are nevoie de noi lideri, nu de “fripuristi”, si care propunea ca fiecare presedinte de filiala sa aduca in perioada urmatoare cate cinci noi membri. De altfel, Iliescu a recunoscut ca nu avea de gand sa vorbeasca dar l-a enervat groaznic chiulul si dezinteresul din sala.

@ “Asistăm la o ofensiva puternica a Puterii impotriva statului de drept, a democratiei. Aici nu e vorba ca il aparam pe Geoana, ci aparam institutia Senatului. Acum nu e un Visinski care vrea sa desfiinteze Senatul Romaniei. E un roman Visinki care face asta”.

@ “Asistam la relansarea unei campanii de discreditare a Revolutiei romane, de contestare a ei, tot felul de fabulatii. Cei care ataca Revolutia romana, pe cei care si-au asumat niste riscuri si niste raspunsuri, reprezinta interese straine de interesele tarii si PSD nu poate sa ramana in afara acestei batalii. (…) PSD este dator sa se afirme intr-adevar ca forta de stanga, ca partid social-democrat care sa fie prezent si sa apere valorile pe care le-a promovat Revolutia in Romania”.

@ „Il felicit pe Victor Ponta care s-a pregatit constiincios si a venit cu o expunere. Eu as puncta doar trei probleme: vedem bine deteriorarea situatiei economice a tarii. Guvernarea asta este clar care dovedeste incapacitate sa abordeze problemele ale tarii. PSD trebuie sa fie principala forta care sa iasă in fata. El trebuie sa apara ca principalul aparator al principalelor probleme ale tarii”.

@ „E o boala la noi pentru functii, pentru structuri stufoase. Sa avem un Consiliu National de 1000 de membri. A ajuns la 600 si ceva…. La ce ne trebuie un organism atat de stufos. Au fost prezentate aici cateva chestiuni fundamentale…. Unde erau membrii Consiliului National? Pe culoare. De aia sunt membrii ai Consiliului National: Nu suntem un partid pentru plimbari, vrem plimbari la Bucuresti, consiliile judetene sa faca excursii la Bucuresti”.

@ “Nu am nimic cu domnul Nichita. Dar ii amintesc statutul: un membru al PSD poate ocupa cel mult doua functii in cadrul organelor de conducere”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS