Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD folosește titulatura USD și afirmă că va schimba articolele criticate de CCR

PSD folosește titulatura USD și afirmă că va schimba articolele criticate de CCR

scris de Gabriel Dogaru
10 afisari

Uniunea Social Democrată a răspuns la declarațiile președintelui Augustin Zegrean într-un mod care arată că nu s-a încheiat conflictul cu PNL. USD a anunțat că va vota în favoarea rectificării proiectului în sensul celor ce vor fi indicate de judecătorii Curţii Constituţionale.

Liderii USL, Ponta, Oprea și Constantin îl ignoră pe Antonescu

Liderii USL, Ponta, Oprea și Constantin îl ignoră pe Antonescu

Pe de o parte, faptul că PSD folosește titulatura USD în loc de USL arată că lucrurile au mers destul de de parte, de cealaltă parte, disponibilitatea de a schimba toate articolele sesizate de CCR fără o negociere cu partenerii din USL, pe un proiect de care s-a ocupat direct Crin Antonescu, subliniază că importanța acestuia nu mai este la fel de mare, iar părerea șefului PNL nu mai contează.

„Având în vedere declaraţiile preşedintelui Curţii Constituţionale a României, domnul Augustin Zegrean, privind problemele de constituţionalitate ale proiectului de lege pentru revizuirea Constituţiei, Uniunea Social Democrată precizează că reprezentanţii săi în comisia parlamentară de revizuire vor susţine şi vor vota în favoarea rectificării proiectului în sensul celor ce vor fi indicate de judecătorii Curţii”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al PSD.

USD consideră că „este esenţial ca proiectul de revizuire a legii fundamentale să întrunească, înainte de votul final din Parlament, toate condiţiile şi standardele pe care Curtea Constituţională sau Comisia de la Veneţia le formulează”.

„În acest fel, se poate obţine un larg consens politic şi social, necesar adoptării unui document de o asemenea importanţă”, se mai arată în comunicat.

Președintele Curții Constituționale din România a declarat că analiza proiectului de Constituție înaintat de USL a scos la iveală cel puțin 10 articole neconstituționale. Discuțiile CCR pe proiect continuă și astăzi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS