Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Băsescu ţine locul opoziţiei la consultările de la Cotroceni

UPDATE: Băsescu ţine locul opoziţiei la consultările de la Cotroceni

scris de Ziua Veche
1 afisari

UPDATE, ora 15.10: Coaliţia de guvernare se întâlneşte în această seară la ora 19.00 pentru a decide asupra modalităţilor de promovare şi analiză în Guvern a legilor despre care au discutat cu preşedintele, a anunţat premierul Emil Boc.


Partidul Democrat Liberal susţine reexaminarea cu prioritate şi de urgenţă a Legii pensiilor, precum şi adoptarea cu maximă urgenţă a legilor Educaţiei şi salarizării unitare a bugetarilor şi privind mica reformă în Justiţie, a mai anunţat, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, Emil Boc. El a spus că se ia în calcul inclusiv asumarea răspunderii pe legile salarizării şi Educaţiei.

–––––––––––––––

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la începutul consultărilor de la Cotroceni, că a dorit să armonizeze punctele de vedere ale puterii cu cele ale opoziţiei, dar că, dacă nu s-a putut acest lucru, va încerca să susbstituie el opoziţia la discuţii.

„Mi s-a părut că sunt câteva probleme de interes naţional care trebuiau discutate. Nu vă ascund că obiectul meu iniţial a fost să încerc o armonizare a punctelor de vedere a partidelor de opoziţie cu arcul guvernamental. N-a fost posibil, aşa că voi substitui eu opoziţia în dicuţiile cu dumneavoastră”, a declarat, la începutul întrevederii, Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a reamintit tematica propusă spre a fi discutată: „Legea pensiilor, unde trebuie să găsim o soluţie, Legea educaţiei naţionale, atât de mult întârziată, câteva lucruri despre bugetul de stat, de data aceasta aş vrea să vă transmit şi elemente extrem de importante discutate în Consiliul European şi, nu în ultimul rând, armonizarea bugetului cu Strategia UE 2020, care e esenţială„, a precizat Băsescu. El a mai spus că cei prezenţi pot aborda şi alte subiecte.

Din partea PDL la consultări sunt prezenţi premierul Emil Boc, alături de Vasile Blaga şi Adriean Videanu, UNPR este reprezentat de Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu.

Marko Bela, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely sunt printre cei care reprezintă UDMR la Cotroceni. La consultări este prezent şi un grup de reprezentanţi ai Minorităţilor, în frunte cu Varujan Pambuccian.

PNL a anunţat, vineri, că nu participă la consultări, iar PSD a anunţat, luni, că nu doreşte să participe la discuţii simultan cu UNPR.

0 comentariu

Suca 18-03-2010 - 15:39

Vrajeala de adormit vigilentza tzoapei. GOGO-dancer! Asta se dezbraca mai ieftin, Angelina vrea prea mult :-))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS