Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD îl duce pe Ludovic Orban la CCR.Alegeri anticipate în iunie, pe 14 sau 21

PSD îl duce pe Ludovic Orban la CCR.Alegeri anticipate în iunie, pe 14 sau 21

scris de Misu Andrei
102 afisari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, și președintele interimar al Senatului, vor contesta luni, la CCR, desemnarea lui Ludovic Orban de către Klaus Iohannis drept prim-ministru imediat după ce a fost demis din această funcție. Cu toate acestea, procedura de audiere a miniștrilor din Cabinetul Orban 2 și validarea în Parlament nu vor fi suspendate până la o decizie a CCR. Acest lucru înseamnă că liberalii pot să își ducă la capăt calendarul pentru organizarea alegerilor anticipate. 

Marcel Ciolacu a avut în cursul zilei de vineri mai multe discuții cu juriștii PSD, pentru a vedea care sunt șansele și argumentele pentru contestația care va fi depusă la CCR.

Decizia va fi însă luată în ședința CEX al PSD care are loc luni.

Marcel Ciolacu şi-a exprimat încă de joi îndoiala în ceea ce priveşte legalitatea nominalizării lui Ludovic Orban ca prim-ministru, după ce a trecut moţiunea de cenzură, menţionând că PSD va cere lămuriri în acest sens.

Totuși, președintele interimar al PSD nu va cere suspendarea procedurii de numire a lui Ludovic Orban și nici nu mai insistă pe propunerea făcută de PSD la consultările de la Cotroceni, respectiv desemnarea lui Remus Pricopie ca prim ministru susținut de PSD și Pro România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult