Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD: „Klaus Iohannis să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din Guvernul Său”

PSD: „Klaus Iohannis să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din Guvernul Său”

scris de Misu Andrei
83 Afisari

Partidul Social Democrat îi cere președintelui Klaus Iohannis să intervină public pentru a rezolva criza politică declanșată după demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății.

„PSD îi cere Președintelui României, Klaus Iohannis, să iasă din letargia în care se află de mai multe săptămâni și să intervină public pentru rezolvarea crizei politice majore din <Guvernul Său>. Principala prerogativă constituțională a Președintelui este de a media între puterile statului și între partidele politice pentru asigurarea stabilității țării”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Social democrații atrag atenția că România este într-o situație dificilă din punct de vedere sanitar în contextul valului trei al pandemiei – fără locuri libere la ATI, cu un număr record de decese, cu mii de bolnavi cronic lăsați fără tratament – și că interimatul la Ministerul Sănătății și criza politică prelungită înrăutățesc situația.

„În acest context, lipsa de reacție publică din partea Președintelui reprezintă o încălcare gravă în exercitarea obligațiilor pe care acesta le are față de țară și de societate. PSD reamintește că președintele Iohannis a girat personal constituirea acestei coaliții nocive dintre PNL, USR PLUS și UDMR, sfidând votul românilor și rezultatul alegerilor democratice. De aceea,  Klaus Iohannis are o răspundere directă pentru criza politică actuală și are obligația de a interveni public – rapid! – pentru ieșirea din acest blocaj care afectează în mod grav viața și sănătatea cetățenilor români.”, transmite PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult