Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD nu va vota în favoarea numirii lui Ungureanu la conducerea SIE

PSD nu va vota în favoarea numirii lui Ungureanu la conducerea SIE

scris de A.P.
29 afisari

Biroul Politic al PSD va adopta luni o decizie privind votul din Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, dar din discuţiile deja avute în partid pe această temă rezultă foarte clar că parlamentarii PSD nu vor vota în favoarea acestei numiri, a declarat Rovana Plumb.
Rovana PlumbPlumb, preşedinte interimar al PSD, a arătat, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis nu s-a consultat cu liderii PSD înainte de a avansa această numire, deşi a asigurat iniţial că vor exista consultări şi un echilibru între putere şi opoziţie în ceea ce priveşte numirile în aanumite poziţii cheie.

Şeful interimar al PSD a adăugat că nu poate fi votat Ungureanu în condiţiile în care acesta este un „expozant al pedelismului” în România.

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungrureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), au spus, joi, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Şedinţa ar putea avea loc la ora 13.00.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier, pentru funcţia de director al SIE.

Reprezentanţii PSD şi Victor Ponta au spus că nu îl susţin această nominalizare, în schimb liderul UNPR, premierul interimar, Gabriel Oprea a anunţat că îl susţine pe preşedintele Iohannis în acest demers.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este un pas important în schimbarea majorităţii parlamentare, iar cei de la PSD au o reticenţă de a convoca plenul pentru această numire, dar PNL nu are nicio rezervă să ceară convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Constituţia şi Legea de funcţionare a Serviciului de Informaţii Externe au prevederi diferite privind numirea directorului acestui serviciu de informaţii. Constituţia prevede că directorul SIE este votat de Parlament, la propunerea preşedintelui, iar Legea SIE arată că numirea este făcută de CSAT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS