Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD: Partidul a ajuns să fie construit pe principii clientelare și de nepotism

PSD: Partidul a ajuns să fie construit pe principii clientelare și de nepotism

scris de Misu Andrei
101 Afisari

Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, a elaborat un raport în care identifică 40 de motive pentru care partidul a pierdut alegerile din 2019 cu rezultate dezastruoase. Vulpescu susține că PSD „trece prin cea mai grea perioadă a sa, de la înființare”, fiind „izolat de familia europeană social-democrată, criticat pentru discursul antieuropean și incapabil să se conecteze cu categorii tradiționale de electorat pentru stânga”.

Raportul prezentat de Ionuț Vulpescu și transmis colegilor face o analiză a motivelor pentru care PSD a pierdut 1,2 milioane de voturi în mai puțin de 3 ani.

Concluziile raportului Consiliului Național al PSD

În documentul de 50 de pagini, postat pe blogul personal, Vulpescu vorbește despre felul cum PSD a fost izolat în epoca lui Liviu Dragnea, care a fost preocupat de promovarea sa „ca unic reper al formațiunii”, încurajând obediența, nepotismul, iar politica de cadre în partid sau în zona guvernamentală făcându-se pe criteriul loialității față de lider.

„Am trăit de pe o zi pe alta, am amânat decizii importante, am ignorat schimbările din societate și, mai ales, impactul noilor tehnologii”, se precizează în raport. Vulpescu susține că partidul a renunțat în epoca Dragnea la promovarea pe baza competențelor.

„În perioada 2016-2019 PSD a renunțat în mare măsură la promovarea pe bază de competență iar partidul a ajuns să fie construit politic pe principii clientelare și de nepotism. Anti-selecția a devenit un principiu de funcționare, cu efecte directe și profunde asupra calității actului de guvernare, precum și asupra imaginii publice a partidului. S-a ajuns, astfel, la golirea de sens a funcției de ministru și la cea mai slabă garnitură de secretari de stat din istoria PSD”.

Liviu Dragnea, principalul vinovat

Raportul critică lupta PSD cu Justiția dar și discursul anti-european promovat de Liviu Dragnea.

„Putem spune, fără nicio rezervă, că, după mai mult de doi ani de luptă cu justiția, PSD s-a bătut singur și s-a și pus, tot singur, la colț.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult