Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD: Referendum pentru Constituţie, concomitent cu primul tur al prezidenţialelor

PSD: Referendum pentru Constituţie, concomitent cu primul tur al prezidenţialelor

scris de L.M.
4 afisari

Partidul Social Democrat va propune ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, a decis vineri Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii, reunit la Mamaia.

PSD: Referendum pentru Constituţie, concomitent cu primul tur al prezidenţialelor

PSD: Referendum pentru Constituţie, concomitent cu primul tur al prezidenţialelor

„Vom propune ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. În acest fel există timp suficient, încă un an de zile, nu doar pentru a primi opiniile Comisiei de la Veneţia, Comisiei Europene, dar şi pentru a îmbunătăţi proiectul. La fel, evident, condiţia de cvorum va fi îndeplinită”, a argumentat preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii, transmite Agerpres.

El a anunţat, totodată, că se va discuta în cadrul USL şi în cadrul grupurilor parlamentare ca prin modificarea Legii 315 din 1998, cea privind regiunile de dezvoltare, să se treacă practic la descentralizare şi să fie transmise către regiuni cât mai multe dintre atribuţiile Guvernului.

O altă decizie s-a referit la modul de organizare pentru alegerile europarlamentare, acolo unde PSD îşi propune, potrivit lui Victor Ponta, să fie pe primul loc şi să obţină cel puţin 35% dintre voturi.

Nu în ultimul rând, conducerea PSD a dezbătut cele patru direcţii strategice fundamentale ale partidului pe termen mediu şi lung.

„În primul rând, să asigurăm o guvernare cât mai bună, cu dezvoltare economică, cu proiecte importante, astfel încât, în 2016, să putem încheia cu bine mandatul de conducerea a Guvernului şi să rămânem şi în 2016 primul partid al României şi să putem continua guvernarea după 2016. În al doilea rând, să realizăm proiectul esenţial pentru România, acum când e Guvernul nostru, de descentralizare şi regionalizare. În al treilea rând, să mergem mai departe în termenii stabiliţi de Curtea Constituţională cu un nou sistem politic modern, european prin modificarea Constituţiei şi un sistem politic care să nu mai permită în viitor, indiferent cine va fi preşedintele României, ca acesta să abuzeze şi să-şi aroge drepturi împotriva celorlalte forţe politice, împotriva populaţiei, împotriva intereselor României. Iar în al patrulea rând, prin structurile politice PSD, după acea USL, Parlament, Guvern, prin colaborare şi un dialog pe care să-l avem cu toate forţele politice (…) să punem substanţă în proiectul ‘România 100- 2018″. Trebuie să punem substanţă, cum vedem noi ce s-a făcut în România în ultimii 100 de ani şi mai ales ce-i de făcut în perioada următoare, care e proiectul pentru România pe termen mediu şi lung”, a detaliat preşedintele PSD.

CExN al PSD a decis şi calendarul acţiunilor la nivel naţional pentru perioada următoare. Astfel, la alegerile pentru organizaţia de tineret, care vor avea loc la Braşov, candidaţii au decis să meargă împreună, în echipă.

„Şi este un lucru foarte bun, fiecare pe funcţia pe care au discutat-o. Important este ca organizaţia de tineret să fie în continuare pepiniera pentru partidul mare, aşa cum a fost în alte vremuri, şi sprijinul principal în campania electorală”, a arătat preşedintele PSD.

6 comentarii

salut 30-08-2013 - 18:07

„În al treilea rând, să mergem mai departe în termenii stabiliţi de Curtea Constituţională…” (PSD-ul lui Ponta)
================================

Daca democratia in Romania inseamna ca 9 lepre NUMITE , care pot fi si dulgheri, ca asa vrea muschiul presedintelui sau nu stiu carei alte jigodii imbecile conturneaza vointa a milioane de alegatori si a sute de reprezentanti ALESI ,…

ei bine, in cazul asta, meritati sa dispareti, mai jigodiilor PSD-iste; nu reprezentati nimic si pe nimeni.

UnUL 30-08-2013 - 21:32

Lepră ești tu, Salaud. Curțile constituționale există în toate țările democratice și sunt o garanției a respectului Constituției, și nu știu unde ai văzut „dulgheri” în această instituție. Și în toate instantele constitutionale din lume numirile se fac prin decizii politice, dar judecatorii trebuie sa fie independenti odata ce isi incep mandatele.
Magistratii Curtilor Constitutionale din Europa sunt desemnati cu sustinere politica si au voie sa fie membrii unr partide, dar li se cere sa se suspende dupa numire. Pentru ca judecatorii sa devina membrii instantelor constitutionale trebuie sa indeplineasca mai multe criterii legate de experienta.

salut 30-08-2013 - 22:26

Pleaca mai prostul satului dintre picioarele mele, nu intelegi nimic. Vrei sa ma pis pe tine iar?

ValVerde 30-08-2013 - 22:42

A devenit neincapator grajdul…
Nimic mai ridicol decit un bou cu pretentii ca stie tabla adunarii.
Nu-i spune nimeni boului Salut ca e ridicol in dobitocia lui ??
Are si aspectul comic o limita dupa care se transforma in spectacol trist

Salut ne face sa lacrimam de mila lui (printre hohote de ris)

UnUL 30-08-2013 - 22:46

ce să caut eu între picioarele tale? Eventual să te jugănesc, dar las această procupare pe seama altora mai calificați decât mine în respectiva activitate..

ion 31-08-2013 - 09:14

sa moara psd,pnl,pdl,udmr,toti sinteti aceeasi mizerie niste tradatori mizerabili ati vindeo si pe mata pt un comision

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult