Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD schimbă deja primul ministru din Guvern.

PSD schimbă deja primul ministru din Guvern.

scris de Misu Andrei
87 Afisari

Social democrații renunță la unul dintre miniștrii validați de partid în ședința Consiliului Politic Național de luni. Este vorba de senatorul de Galați, Marius Humelnicu, care a decis să se retragă, după ce i-ar fi fost sugerat acest lucru de conducerea PSD, susțin surse din partid.

foto: MAPN

Marius Humelnicu, în prezent senator, a fost fotbalist până în 2007, city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor. Imediat după nominalizare, Marcel Ciolacu a fost întrebat ce îl recomandă pe acesta pentru funcția de ministru al Economiei.

„Vorbiți de domnul Humelnicu? Senatorul de Galați? Care este președintele comisiei de….IT din Senat, comisie decizională? Am înțeles că este inginer și are toată susținerea noastră pentru acest domeniu. Veți vedea, va veni în fața dumneavoastră și veți afla. Sper să fie un ministru pe așteptările românilor”, a spus Ciolacu.

Întrebat cine l-a recomandat, Ciolacu a răspuns: „A venit din partea organizației Galați. Așa funcționează un partid. Pe dvs. când vă urcă în trepte, nu e același sistem? (n.red. Jurnalist: Nu). Vă recomandă șeful”.

Potrivit unor surse politice, în locul său ar urma să fie propus pentru ministerul Economiei  Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia. Spătaru a fost timp de aproape 9 ani președinte ANCONAV, asociația românească de construcții navale.

Nominalizarea sa va fi validată într-o ședință CPN programată la ora 16:30. În aceeași ședință, social democrații trebuie să stabilească cine va fi vicepremier în Guvernul Ciucă. Pentru funcție se luptă Sorin Grindeanu, susținut de Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, susținută de Paul Stănescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult