Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PSD şi UDMR neagă că negociază preşedinţia Senatului

PSD şi UDMR neagă că negociază preşedinţia Senatului

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Partidul Social Democrat neagă informaţiile apărute în mass-media, conform cărora ar fi oferit funcţia de preşedinte al Senatului către UDMR, în schimbul colaborării acestei formaţiuni cu Uniunea Social Liberală.

Kelemen Hunor, presedinte UDMR

Kelemen Hunor, presedinte UDMR (Agerpres)

PSD nu a discutat varianta renunţării la funcţia de preşedinte al Senatului. (…) Nici în cadrul PSD şi nici în dialogul cu UDMR, nu au fost discutate nici varianta renunţării la funcţia de preşedinte al Senatului, nici alte formule legate de guvernare. Nu este prima dată când sunt lansate astfel de zvonuri”, se menţionează într-un comunicat de presă al PSD transmis joi Agerpres.

Totodată, USL susţine că PDL trebuie îndepărtat cât mai repede de la guvernare „din cauza dezastrului economic şi social generat de incompetenţa şi corupţia acestui partid”.

„Mesajele USL către UDMR au fost clare în acest sens, însă opţiunea de a se alătura sau nu USL, cu consecinţele politice de rigoare ale unei astfel de alegeri, aparţine exclusiv UDMR. Aceste zvonuri sunt în mod clar doar intoxicări”, se mai spune în comunicatul PSD.

Preşedintele UDMR, ministrul Culturii Hunor Kelemen, infirmă informaţiile apărute miercuri în mass-media, potrivit cărora ar fi existat negocieri cu USL pentru ieşirea UDMR din Coaliţia de guvernământ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult